SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkçeye Savaş Açtılar!'

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Anayasanın değişmez "Devletin dili Türkçedir" hükmüne rağmen BDP'nin buna açıkça savaş açtığını öne sürdü.

Tunçdemir'in konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"Anayasamızın temel ve değişmez hükümleri arasında yer alan, “Devletin dili Türkçe’dir” hükmüne karşı, PKK’nın ve siyasi bölücülüğün TBMM deki temsilcisi BDP açıkça savaş açmıştır.

BDP Genel Başkanının; yaslarımızı ve Anayasamızı hiçe sayan; “iki dilli yaşama” geçme çağrısının Özellikle Güney Doğu Anadolu’da kimi belediyelerce uygulanmaya başlanması, Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının ihlali ve yok sayılmasıdır. İç güçlerin himayesi, ABD ve AB’nin desteği ile Türkiye’yi bölme planı adım adım yaşama geçiriliyor. “iki dilli yaşam” çağrısı Cumhuriyete karşı başlatılan kalkışma hareketinin artık yasa ve hukuk tanımaz bir aşamaya getirildiğinin göstergesidir.
BDP, Türkiye’ye Kuzey Irak modelini dayatıyor. Türkiye adım adım ayrıştırılıyor. Kendi ordusuna karşı savaş açanlar ise bu kalkışmayı ve meydan okumayı yalnızca seyrediyor.

İki dil konusunda “…Türk Silahlı Kuvvetleri, ulus devlet, üniter devlet ve laik devletin korunmasında her zaman taraf olmuş ve olmaya devam edecektir” şeklinde açıklama yapan Genelkurmay Başkanlığı için, “seni ilgilendirmeyen konularda görüş açıklama” diye çıkış yapanlar, PKK nın siyasal uzantısı BDP’nin pervasızca meydan okuması karşısında birkaç yetersiz ve göstermelik tepki dışında sessiz ve suskun kaldılar. Bu tutum kimi kesimlerin Türk milletinin, vatanının ve dilinin birliğinden yana olmadığını, PKK’ya dost, kendi ordusu ile kavgalı olduğunu bir kez daha açıkça ortaya koymaktadır.

Ülkemizi ve toplumumuzu bölünmeye götürecek bu kalkışmaya yurttaşların ve özellikle anayasal kuruluşların kayıtsız kalma hakları yoktur. Anayasa ve yasalar açıkça ayaklar altına alınırken, bu ülkenin savcılarının ve hakimlerinin suskunluğunu anlamak ise olanaksızdır.

Unutmayalım ki; dilde başlayan çözülme, ulusal çözülmeyle sonuçlanır. Kaldı ki; bu fitneyi ortaya atanların, sessiz kalanların, destekleyenlerin istediği de Türk ulusunun çözülmesidir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız