SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkçülük Günü' Yürüyüşü

A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir" dedi.

3 Mayıs Türkçülük Günü nedeniyle Ülkü Ocakları'nın gençleri Malatya'da Fuzuli Caddesi'nde yürüyüş gerçekleştirdi. Sloganların atılıp tekbirlerin getirildiği yürüyüş, olaysız sona erdi.

Bu arada, MHP Malatya İl Başkanı Arif Yıldız, yaptığı açıklamada, 3 Mayıs 1944'de ırkçılık ve turancılık suçlamasıyla başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve Nihal Atsız olmak üzere toplam 24 kişi işkence gördüler. Ancak bu zulüm ve işkencelere rağmen onlar bildikleri doğru yoldan sapmadılar ve bu kutlu dava sürekli yükselerek bugünlere taşındı. Her türlü işkenceye maruz kalan bu Türk milliyetçileri tarafından ortaya konulan, Türk'ün milli ve manevi değerlerine sahip çıkılması düşüncesiydi" ifadelerini
kullandı.

"Türk milliyetçileri, Türklüğü savunmanın bedelini işkencelere maruz kalarak, çile ve sıkıntı çekerek ödemişlerdir. Bu büyük düşünen insanlar büyük baskılara rağmen, Türklük şuurundan, Türkiye sevdasından ve Türk birliği ülküsünden vazgeçmemişlerdir. 3 Mayıs 1944'de Türk milliyetçilerini sindirmek için yapılan tutuklamalar çözüm olmamış ve Türk milliyetçileri 1947 yılında Türk mahkemelerinde beraat etmişlerdir. Dava Türkçülüğün zaferiyle son bulmuş ve Başbuğumuzun dediği gibi 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayramı olarak ilan edilmiştir" diyen Yıldız, açıklamasını özetle şöyle tamamladı: "3 Mayıs Türk milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir. 3 Mayıs ülkücülük hareketinin dönüm noktasıdır. 3 Mayıs idealist ve vatansever bir grubun o devrin dikta rejimine karşı başlattığı kutsal bir hareketin ilk adımıdır. 3 Mayıs Türk milliyetçilerinin Türk birliğine sahip çıktığı gündür."

Diğer yandan, Ülkücü İşçiler Derneği Malatya Şube Başkanı Vahap Murat, yaptığı yazılı açıklamada, "Başta Başbuğ Alparslan Türkeş, Nihal Atsız ve beraberindeki Türk milliyetçilerinin yargılanmaları büyük tepki görmüş ve Türk geçliği Türklüğe, Türkçülüğe ve milliyetçiliğe yönelik karalama ve iftiralara karşı tek yürek olmuştur. 1944 deki şartlar ve gelişmeler önemini bugünde korumaktadır. Türküm diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların,
andımızın okullarda okunmasına karşı çıkanların olduğu şu ortamda her Türküm diyenin iyi düşünmesi ve bugünü milli şuurla idrak etmesi lazımdır" dedi.

Türk Ocağı Malatya Şubesi'nden yapılan açıklama da şöyle:

"3 Mayıs Türkçüler Günü Kutlu Olsun
Türkçülük bir fikir akımı olarak Osmanlı döneminde ortaya çıktı. 100. Yılını kutlayan Türk Yurdu Dergisi ve Türk Ocakları bu düşüncenin bir sonucudur.

Türk Ocakları çevresinde toplanan ve Türk milletinin kaderini kendilerine dert edinen Türklük sevdalıları, milletin geleceğine kendilerini adadılar. Türklük için faydalı olan her çabanın yanında, zararlı olan her adımın karşısında oldular.

1944 olayları veya Türkçülük davası, Türkçülük tarihinde bir dönüm noktası oldu. Büyük Türkçü NİHAL ATSIZ BEY ve dava arkadaşlarının nazarında Türkçülüğü yargılamaya cüret edenler, gerekli cevabı Türkçü gençlerden aldılar. 3 Mayıs 1945 yılından itibaren kutlanmakta olan Türkçülük Günü bu davaya gönül veren herkes için büyük anlamlar taşımaktadır.
1944'lerdeki baskı ve zulümden kurtularak bu bugünlere gelen Türk Milliyetçileri, bugünkü bu sıkıntılı dönemi de atlatıp aydınlık yarınlara muhakkak ulaşacaklardır. Türk Milleti'nin ilelebet varolması için BAŞBUĞ ALPARSLAN TÜRKEŞ'in yetiştirmiş olduğu milliyetçi kadrolar canla başla çalışmaktadırlar.

Bu günün daha iyi anlaşılması dilekleriyle bütün Türk Milliyetçilerinin Türkçülük Günü kutlu olsun… "

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız