SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkeş'in Ölüm Yıldönümü

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:24:30
Türkeş'in Ölüm Yıldönümü
A- A+ PAYLAŞ

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)'nin merhum lideri Alparslan Türkeş'in ölümünün 17. yıldönümü dolayısıyla, çeşitli basın açıklamaları yapıldı.

MHP İl Başkanı Avukat Arif Yıldız, yaptığı yazılı açıklamada, "Liderimiz Başbugumuz Alparslan Turkeş’in Hakk'a Yürüyüşünün 17. sene-i devriyesinde seni rahmetle, duayla, saygiyla ve ozlemle aniyoruz 

Turk-Islam Ülkusunu ve Turk milliyetciligini, sadece vicdan ve fikir boyutunda savunulan degerler olmaktan cikartmistir. Onlarin ulke ve dunya gundeminde icra imkanina zemin olusturmus, bu kutlu fikirleri siyasi ve sosyal zeminde genis bir vizyonla temsil etmistir. 

Gelecek secimlerin kaygisindan ote bir ufukla gelecek nesillerin insa sancisini cekmis, aldigi nefeste, attigi adimda bunun azminde ve idealinde olmustur. Cenabi Allahin rizasi yolunda, 80 yillik bir omru Turk-Islam davasina vakfederek Bir Turk milliyetcisi nasil olmalidir ? in cevabini, tarihin altin sayfalarina islemistir."dedi. 

Ülkü Ocakları Başkanı G.Oğuz Tutlu'nun mesajı da şöyle:

"4 Nisan 1997 Yılında Rahmeti Rahmana Kavuşan Türk Dünyasının, Milliyetçi Hareket Partisinin ve Ülkücü Camianın Başbuğu Merhum Alparslan Türkeş’in Hakka Yürüyüşünün 17. Yılında  rahmet, dua ve minnetle yâd  ediyoruz.

Başbuğumuz Gözlerini Açtığı andan, Aziz Ruhunu teslim edinceye kadar Türk’ün derdini kendine dert edinmiş, Tabutluklardan, İşkence hanelerden yılmadan-usanmadan geçmiş, güçlüden yana olan kokuşmuş düzene Allah Aşkı ile başkaldırmıştır.

"Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş, hayatının her kademesinde, ülkesine ve milletine hizmet etmiştir”.

Başbuğumuz Alparslan Türkeş, Türk gençliğine milli ve manevi değerleri aşılayarak, Müslüman Türk kimliği özelliklerine sahip, ülkesi ve devleti için hizmet aşkıyla dolu Ülkücü nesiller yetiştirmiştir. Başbuğ Türkeş'in en büyük eserlerinden birisi olan idealist Ülkücü gençlik, Türk milletinin geleceğinin teminatı olarak her daim nöbetine devam etmektedir.

Ülkücü Türk Gençliği olarak, Başbuğumuz Alparslan Türkeş'in misyonu ve çizgisinin rehberliğinde kutlu yürüyüşümüzü sürdürmeyi bir şeref addediyoruz. Uzun ve çetin yolumuzda her türlü menfaati, tehditleri ve engelleri elinin tersiyle iterek Türkeş'in izinde kutlu davamızın yolunda eğilmeden bükülmeden yürümeyi başaranlara selam olsun…

Fikri, Düşüncesi ve Hizmetleriyle büyük Türk milletinin ve bütün Türk Dünyasının gönlünde eşsiz bir yer edinen Başbuğ Alparslan Türkeş’i rahmetle anıyor, aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyoruz. Mekânı cennet, ruhu şad olsun."

Büyük Doğu Kültür Ocakları Başkanı Mehmet Kaya, mesajında şöyle dedi:

"Ezel ve ebed arası büyük dava yolunda; iman, fikir ve aksiyon sahibi bir Ülkü ordusu inşa etmenin derdinde ömrünü Türk-İslam Ülküsünün bekasına adamış olan Ülkücü hareketin remz şahsiyetlerinden Alparslan Türkeş’i vefatının 17. Sene-i devriyesinde rahmet ve minnetle anıyoruz.

Anadolu’yu işgal ve köklerinden koparmak gayesindeki Kızıl emperyalizme karşı Müslüman Türk milletini örgütleyen; cesaret, fedakârlık ve samimiyeti ile Müslüman Anadolu’nun gönlünde taht kuran Alparslan Türkeş  “Ülkücü Şahsiyet” tipinin mümtaz örneği olarak Türk-İslam Ülküsünün şerefli tarihine adını yazdırıp yeni nesile örnek olacak bir yol açmıştır. Yeni nesile düşen vazife ise onun açtığı bu yolu hakkı ile temsil liyakatine ermektir. 

Merhum Alparslan Türkeş’in tüm mücadelesini özetleyen şu sözleri Müslüman Türk milleti için şiar olmuştur : “Türklük gurur ve şuuruna, İslam ahlak ve faziletine, yoksullukla savaşa, adalette yarışa, birliğe, kardeşliğe, kısaca hak yolu, hakikat yolu, Allah yoluna çağırıyorum. Modern medeniyetin en ön safına geçmek üzere çağlar üzerinden sıçramaya çağırıyorum. Hareketin adını isteyenlere açıkça ilan ediyorum: Yeniden maneviyata dönüş…” 

Alparslan Türkeşsiz yıllar Müslüman Anadolu için acı bir kayıptır fakat Anadolu toprakları nice Alparslan Türkeşler yetiştirmiş ve bundan sonra da yetiştirmeye devam edecektir. Türk-İslam Ülküsü ‘nün mimarı Ahmed Arvasi’nin “Bizler, şahıslarla kaim olmayan bir mücadelenin davacılarıyız.” sözünü şiar edindiğimize göre bize düşen yas tutmak değil önder bildiğimiz şahısların şahsiyetli duruşlarını devam ettirmek ve davalarına sahip çıkmaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız