SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye 2010'a Katılamayabilir..''

A- A+ PAYLAŞ

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Türkiye'yi İsviçre ile dün yapılan maç sonrası yaşayan olaylar nedeniyle 2010 Dünya Kupası'na almayabileceklerini söyledi.

Maçın üzerinden 24 saat geçmeden İsviçre'de bulunan FIFA merkezinde basın toplantısı düzenleyen FIFA Başkanı, Türkiye maçı ile ilgili olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Blatter dün oynanan maç sonrası Fair play ruhunun yara aldığını ve bu konu ile ilgili disiplin komitesinin toplanacağını açıkladı. Blatter "Futbolda yanlış şeyler oluyor. Yıllardır futbolun içindeyim, Böyle birşey
görmemiştim" dedi.

"SORUŞTURMA AÇILDI"

FIFA Başkanı Sepp Blatter, Türkiye-İsviçre maçı sonrası meydana gelen olaylarla ilgili soruşturma açıldığını söyledi.

Olayları kınadığını belirterek İsviçreli Başkan, ''Suçlu bulunan tarafa verilecek cezanın uyarıdan, geçici olarak müsabakalardan mene kadar uzanabileceğini'' belirtti.

Blatter, ''Bir İsviçreli değil, FIFA başkanı olarak harekete geçeceğiz ve sert davranacağız'' dedi.

Blatter olaylarla ilgili soruşturmanın Dünya Kupası kuralarının çekileceği 9 Aralık'a kadar bitirilmek zorunda olduğunu kaydetti.

BLATTER'DEN BASIN TOPLANTISINDA SERT AÇIKLAMALAR

FIFA Başkanı Blatter düzenlediği basın toplantısında sözlerine şöyle devam etti:

"Dün ve daha önceki günlerde Fair-play ruhu ayaklar altına alınmıştır. Bu çok acı ve beni üzdü. Elemelerde 800 civarında maç yapıldı. Bazılarında olaylar meydana geldi. Meydana gelen olaylar futbol adına üzücüydü. Uluslararasında da gerginlikler meydana geldi. Sadece saha da futbolcular arasında değil.

"MAÇI İSVİÇRELİ OLARAK SEYRETTİM"

Blatter: "İsviçre'nin galibiyetle çıkması beni İsviçreli olarak sevindirdi tabi. Organizasyonu yürüten kurum güvenlikten sorumlu. FIFA bütün baraj maçlarında yaptığı gibi güvenlik uzmanları ve komiser görevlendirmiştir. Ayrıca konularla ilgili olarak bir de komiserimiz ilgilenmekte. Kendisi aynı zamanda Polonya Futbol Federasyonu Başkanı'dır."dedi

BİR TAKIMIN SEVİNEMEMESİ DÜŞÜNDÜRÜCÜDÜR

Blatter açıklamalarına şöyle devam etti:
"Bu insanların görevleri oyunun normal çerçevede seyretmesi idi. Bunların görevi bir ülkenin polisini göreve çağırmak değildir. Bu anlamda elleri kolları bağlıdır. Maç sırasında oyuncuların sağlıkları ve güvenlikleri tehlikeye girmiş olsaydı komiserin maçı durdurma yetkisi vardır. Oyunun bazı bölümlerinde çok sertlik vardı. Hakem çok iyiydi. Bir takımın dünya kapılmasına katılma hakkı kazandıktan sonra sevinememesi üzücüdür,hırsızlar gibi kaçması düşündürücüdür ve araştırılacaktır."

KURUM 9 ARALIK'A KADAR KARAR VERECEK

Kurumun kararını 9 Aralık'a kadar vermesini beklediklerini söyleyen FIFA Başkanı, "Burada sert önlemler alınacaktır. FIFA'nın ceza katalogu çok geniştir. Uyarıdan ihraca kadar gidebilir. İhraç derken daha sonraki müsabakalara katılamamaya kadar ceza verilecektir. Çok ciddiye aldığımız bir konuda kurallara uyulması konusudur" açıklamasını yaptı.

BLATTER BASININ SORULARINI CEVAPLADI

Düzenlediği basın toplantısının ikinci bölümünde basın mensuplarının sorularını cevaplayan soruları üalmadın önce Blatter "Oyuncu çıkmışsa ona geçmiş olsun diliyorum. Bu Fair play ruhuna ağır bir darbe. Sonucun farklı olsaydı neler olacağını şu anda söyleyemiyorum bile" şeklinde konuştu.

Türkiye'de daha önce yaşananlar da verilecek cezada etkili olacak mı?

Türkiye'de daha önce olaylar olduysa FIFA önlemini almıştır. Güvenlik İsviçre takımı ülkeye geldiklerinde orada olmalıydı. Biz olayların çıkacağını daha önceden bilemezdik.

Gümrük'te meydana gelenler konusunda bir şey yaptı mı?

Polonya İngiltere'ye gittiğinde daha beter muameleye maruz kaldı. Ama bu gümrük muamelesidir. Siz isterseniz bir ABD'ye gidin.

Giriş tünellerinde yaşananlar ile ilgili olarak bir rapor olmadığını söylediniz. Hiç düzenlenmeyecek mi yoksa henüz mü yok?

Henüz yok. Olanlar rapor halinde gelecektir. Kurul hangi insanlar ile görüşüleceğinin listesini verecektir.

Daha önce benzer bir soruşturma yapıldı mı?

Farklı soruşturmalar yapıldı. Farklı yöntemler vardır. Gerekli şekilde misafirde ilgilenmediyse vardır. Misafir takımın mesela misafir olarak karşılanmadığını da biliyoruz.

Türkiye - Ukrayna maçı yüzünden taraflara 10 bin frank, Türkiye'nin Yunanistan ve Danimarka maçlarında uyarı verilmiştir.

Peki, İsviçreli futbolcuların Fair-Play'e aykırı davranmaları?

Sadece FİFA Başkanı olarak değil İsviçreli olarak izledim. Benim gördüğüm İsviçreli futbolcuların bir şey yapmadığı. Ama İsviçreli takıma saygısızca yapılan hareketler üzücü.

Burada yapılan soruşturmaya İsviçre Federasyonu da dahil edilecek mi?

Daha önce yapılan cezalandırılma Türk Futbol federasyonuna yapılmıştır. Üç oyunda da hep Türkiye cezalandırılmıştır. Sahaya atılan herhangi bir yabancı madde de bir ceza vardır.

Türklerin şikayetleri ile ilgili olarak Disiplin Kurulu biraraya geldikten sonra değerlendirilecek. Türklerin şikayetleri de belki değerlendirilecek ve belki İsviçre'ye para cezası verilecek. Disiplin Kurulu'nun TV görüntülerini de değerlendirebileceğini sizlere söyleyebilirim.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız