SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye 54'üncüsü Dendi Ama..

0
Güncellendi - 2015-12-27 21:51:26
Türkiye 54'üncüsü Dendi Ama..
A- A+ PAYLAŞ

Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı'nca geçtiğimiz günlerde açıklanan "Türkiye'nin Vergi Rekortmenleri" listesine 54'üncü sırada giren ve daha sonra "sehven" listede yeraldığı bildirilen Adnan Turgut'un, yaklaşık 1 yıl önce Malatya'dan Antalya'ya göçeden bir pazarcı olduğu bildirildi. Olayın muhasebeci hatasından kaynaklandığı, mükellefin düzeltme beyanının da Ankara’da işleme sokulmadığı saptandı.

hurriyet.com.tr'de"Yanlışlıkla Vergi Rekortmeni" başlığıyla yayınlanan haberde, "..Antalya’da yaklaşık 6 ay önce bir apartman altında 110 metrekare işyeri açan Adnan Turgut’un, 3 bin lira olması gereken gelir vergisi tahakkukunda, muhasebe ve Vergi Dairesi Başkanlığı’ndan kaynaklanan üç sıfırın fazla atılmasıyla Türkiye’nin vergi rekortmenleri listesinde ilk 100 arasına girdiği ortaya çıktı. Malatya’dan Antalya’ya yaklaşık bir yıl önce göç eden ve pazarcılık yapmaya başlayan Adnan Turgut, yaklaşık 6 ay önce Güvenlik Mahallesi’nde bir apartmanın altında 110 metrekarelik işyeri açtı.

Pazarcılık yaparken, pazarcılara parça bez ve giyim eşyası satmaya başlayan 41 yaşındaki Adnan Turgut, tabelası bile olmayan ve küçük bir kağıt parçasına ’Turgut Tekstil’ ismini verdiği işyerindeki 6 aylık faaliyetiyle Türkiye’nin ünlü vergi rekortmenleri arasında yer aldı.."denildi.

hurriyet.com.tr'de yer alan ve ilginç ayrıntılar içeren haberin tamamına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/26380453.asp

MALİYE BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA..

Bu arada, Maliye Bakanlığı, “10 Bin TL Gelirle Vergi Rekortmeni Oldu”, “Yanlışlıkla Vergi Rekortmeni Oldu” başlıklarıyla internet sitelerinde yer alan haberlerle ilgili açıklama yaptı. 

Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, “Gelir vergisi mükellefleri, Gelir Vergisi Kanunu’nun 2'nci maddesinde yazılı 7 gelir unsurundan bir takvim yılı içinde elde ettikleri kazanç ve iratları, aksine bir hüküm bulunmadıkça yıllık gelir vergisi beyannamesi ile beyan etmeye ve beyan edilmesi gereken gelirleri de bu beyannamede toplamaya mecburdurlar. Vergi Usul Kanunu’nun 378'inci maddesinde de mükelleflerin beyan ettikleri matrahlara ve bu matrahlar üzerinden tarh edilen vergilere karşı dava açamayacakları, ancak vergi hatalarına ilişkin hükümlerin saklı olduğu belirtilmiştir. Bu çerçevede daha önce verilmiş bir beyannameye ilişkin olarak matrah ve/veya vergiyi azaltıcı mahiyetteki beyannameler, yapılan düzeltmenin mükellef tarafından haklı bir nedene veya bir hataya dayandırıldığının belgelendirilememesi ya da mükellefçe verilen yazılı izahatın vergi dairesi müdürünce yeterli görülmemesi halinde düzeltilmemekte ve bu beyannameler incelemeye sevk edilmektedir” ifadeleri yer aldı.

Vergi rekortmenleri listesinde yer alan bir ismin bir hata nedeniyle de olsa listeden çıkarılmasının ancak belirtilen prosedür çerçevesinde mümkün olduğu belirtilen açıklamada, “Söz konusu olayda da aynı prosedür işletilmiş olup, mükellefin düzeltme beyanının Ankara’da işleme sokulmaması gibi bir durum mevzu bahis değildir” denildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız