SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye AB'yi Güçlendirir''

A- A+ PAYLAŞ

AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde Financial Times Gazetesi’nde ortak imzalı bir makale yayınlayan İngiltere Dışişleri Bakanı ve Finlandiyalı mevkidaşı, AB’ye şu çağrıda bulundu: “Türkiye’nin üyeliği AB’yi daha güçlü kılacaktır. Birlikte parçalarımızın toplamından fazla oluruz. Türkiye’nin önemini anlayın.”

İNGİLTERE Dışişleri Bakanı William Hague ve Finlandiya Dışişleri Bakanı Alexander Stubb, bu hafta sonu Brüksel’de yapılacak olan AB Dışişleri Bakanları toplantısı öncesinde ortak bir makale yazıp, “Artık Türkiye’nin önemini anlayın” mesajı verdi. İki bakan, Financial Times gazetesinde yayımlanan makalede, AB toplantısında meslektaşlarına “Türkiye’nin dünya sahnesinde artan rolü ve etkisini fark etmeleri çağrısında bulunacaklarını” belirttiler.

Makalede, hem İngiltere’nin, hem de Türkiye’nin AB üyeliğini desteklediğini belirten Hague ve Stubb,“Ancak üyelik süreci yavaş ilerliyor. Biz Türkiye’nin güçlü ilişkilerinden yararlanması için AB’nin Türkiye’nin üyeliğini beklememesi gerektiğine inanıyoruz. Türkiye, AB üyesi ülkelerin güvenliğine ve refahına katkıda bulunacaktır” sözlerine yer verdi. İki Bakan, önümüzdeki sonbaharda durumun gözden geçirileceğini hatırlatarak, üyelik sürecini canlandırmak için Türkiye’nin de üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini belirttiler ve “Biz insan haklarının önemli alanlarında bazı hareketler görmek istiyoruz” diye yazdılar. Yazı şöyle sürdü: “Türkiye’nin üyeliği AB’yi daha güçlü kılacaktır. Birlikte daha güçlü olacağız. Birlikte parçalarımızın toplamından fazla oluruz.” AB toplantısına, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da katılacak.

Türkiye, Avrupa ikincisi olacak

İngiltere ve Finlandiya Dışişleri Bakanları, OECD rakamlarıyla şöyle yazdılar: “OECD’nin tahminlerine göre Türkiye, 2050 yılında Avrupa’nın ikinci büyük ekonomisine sahip olacak. Avrupa’daki Türk girişimciler, 40 milyar euro’luk bir iş hacmini ellerinde bulunduruyorlar ve işyerlerinde 500 binden fazla kişi çalıştırıyorlar”.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız