SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye AKP Baskısı Altında"

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:37:01
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya milletvekili Veli Ağbaba, "KPSS’ye lise mezunu 1 milyon 828 bin 53 kişi girdi. 17 Kasım'da, elimdeki bu kılavuzu alan lise mezunları, 28 sayfalık kılavuzda tercihlerin olduğu sayfayı bile bulamadılar. Nasıl bulsunlar, kılavuzda sadece 2 sayfada tercih yapılacak kadrolar var" dedi. 

Partisinin Malatya il binasında, parti yöneticileriyle birlikte yaptığı basın açıklamasında gündemdeki konulara temas eden Veli Ağbaba, şunları söyledi:

"Ermenek’te maden Ocağında hayatını kaybeden oğlunun cenazesine yırtık ayakkabıyla giden Recep Tezcan’ın resmini göstererek;

Türkiye’deki tablonun özeti bu. 

Türkiye’de tarım bitirildi. Soma’da, Ermenek’te tarım bitirildi.Tütün, pancar, tüm tarım ürünleri ekilemez oldu. Tarımla geçinemeyen insanlar taşeron olarak madenlerde çalışmak zorunda kalıyorlar.

Türkiye’de 2 resim var. Bir resim ayakkabısız babanın resmi, diğeri Kaçak saray resmi.Kaynağı belli olmayan parayla yapılan kaçak saray. İnsanlar madenlerde ölürken, açlıktan ölürken birileri kaçak saraylarda oturuyor.

KPSS:

Türkiye çarpıklıklar ülkesi. İşsizlik oranı %10,1’e çıktı. Tabi biz bu rakamın çok üzerinde bir işsiz sayısının olduğunu biliyoruz. Biz de biliyoruz, rakamları açıklayanlarda biliyor, hergün hayalleri yıkılarak evine işsiz dönen gençlerimiz de biliyor.

Resmi rakamlara göre işsiz sayısı 3 milyona dayandı.

Türkiye AKP Hükümetinin sürekli gündem değiştirmeleri arasında en önemli sorunlarından biri olan işsizliği gözden kaçırmaya çalışıyor.

İşsizlerimiz veya özel sektörde çalışan işçilerimizin memur olma hayali AKP eliyle yıkıldı.

Lise ve Önlisans Mezunları için 2014 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) 27-28 Eylül tarihlerinde gerçekleştirildi. Sınav sonuçları 17 Ekim tarihinde açıklandı. ÖSYM tarafından lisans, önlisans ve ortaöğretim mezunları için tercih alınmasına ise 17  Kasımda başlandı.

KPSS’ye lise mezunu 1 Milyon 828 bin 53 kişi girdi. 

17 Kasımda, elimdeki bu kılavuzu alan lise mezunları, 28 sayfalık kılavuzda tercihlerin olduğu sayfayı bile bulamadılar. Nasıl bulsunlar, kılavuzda sadece 2 sayfada tercih yapılacak kadrolar var. O, iki sayfada da herhangi bir lise mezunu olan 2001 kodundan sadece 7 tercih var. Bu tercihlerde alınacak kişi sayısı on bir. 

Lise mezunu olup elinde herhangi bir belgesi olmayanlar ise sadece 3 tercih yapabiliyorlar. 

Çıkarılan bu kılavuz AKP hükümetinin kamu istihdam politikasının ne denli sakat olduğunun göstergesi. 

Devletin kendi vatandaşına istihdam olanağı sunamadığının göstergesidir.

Sadece lise mezunları değil, önlisans mezunları da açıkta…

Öğretmen adayları da işsiz, İİBF Mezunları da….

Türkiye’nin yarınları kahve köşelerinde hayatlarının en verimli çağlarını köreltiyorlar.

Her adaydan 40 lira alıp, milyarlarca lirayı kasasına atanlar, olay atamaya geldiğinde memur adaylarına sırtlarını dönüyorlar.

Bir lise mezunu KPSS’den 98-99 puan alsa bile atanamayacak.

Sınava giren her kişiden 40 lira alınıyor. Milyarlarca para kazanılan bir sınavdan bahsediyoruz. Açık açık lise mezunlarının memur olmayacağını açıklasalardı, insanlar da sınava girmez, kendilerine alternatif ararlardı.

Bugün yaşadığımız bu rezilliğin tek bir anlamı var.

ÖSYM ve Milli Eğitim Bakanlığı lise mezunlarını para kaynağı olarak görüyor. Sınay için paralarını alıyor. Ama sunduğu istihdam olanağı kısıtlı. Bu anlayışı kınıyorum.

AKP’nin işsizlik konusuyla ilgilendiği tek şey, işi olanlardan kestiği paraların biriktiği havuz.

Türkiye bir taraftan işsiz cenneti olarak anılırken, diğer taraftan da yolsuzluk cenneti olarak gündeme geliyor.

17 ve 25 Aralık tarihlerinde Türkiye tarihinin en büyük yolsuzluk operasyonu, büyük bir operasyonla kapatılmak isteniyor.

Siyasetin, basının ve adaletin taraftar olduğu, sistemli bir şekilde uygulanan yöntemlerle, montaj, dublaj, darbe denilerek unutturulmak istenen operasyon kesinlikle başarılı olamayacak.

Bizler bu yolsuzluğu ve yolsuzluğa bulaşanları teşhir etmeye devam edeceğiz.

Hatırlarsanız, tüm görüşme kayıtları çıktığında dediler ki bunların hepsi MONTAJ.

Tüm konuşmaların gerçek olduğunu AKP tarafından atanan yöneticiler açıkladı.

Yani, bugün sadece biz değil, AKP’yi devletin içindeki kurumlar da yalanlıyor.

Ben buradan tekrar hatırlatıyorum:

Adli Tıp Kurumunun, “HAYIR bu konuşmalar montaj değil” kararını

•AKP milletvekillerine,

•yolsuzluğu kapatmak için tüm güçleriyle mücadele eden sözde gazetecilere,

•ve 17 ve 25 Aralık operasyonlarına takipsizlik kararı veren savcıya göndereceğiz.

Yetimin hakkını yiyenleri, ülkenin kaynaklarını kişisel servetleri için kullananları deşifre etmeye devam edeceğiz.

ESAD’ı devirmek için Suriye’ye tırlarla silah gönderen AKP, Mescid-i Aksa’ya postalları ile giren İsrail askerlerini sadece kınadı.

Cumhurbaşkanı ise “Mescid-i Aksa ya yapılan saldırı bize yapılmış saldırıdır” diyor.

Bizde merak ediyoruz; ülkemize yapılan böyle saldırıyı sadece kınayarak mı bertaraf edeceksiniz. Siz buradan kınayınca Ramallah’ta evleri İsrail Ordusunu dozerleri ile yıkılan Filistinlilerin rahat bir nefes mi alacak?

Türkiye’nin Dünya’da eski ağırlığı olsaydı İsrail Askerleri Mescit-i Aksa’ya girmezdi. Yaşanılan gelişmelerin tek sorumlusu AKP’dir.

Türkiye sadece bölgede değil Avrupa’da ve Dünya’nın dört bir yanında IŞİD’e verdiği desteklerin ardından ‘Teröre destek veren ülke’ olarak tanınıyor. 

AYRICA; TÜRKMENLERE YARDIM:

Geçtiğimiz günlerde Kerkük’e giderek belediyelerimizce toplanan7 tır yardımı Türkmen kardeşlerimize teslim ettik.

Türkmenler ‘AKP bizi petrole petrole sattı. Barzani ile anlaştı’ diyorlar. 

Kerkük’te daha önce çoğunluk nüfus Türkmenlerdeyken şimdi azınlık durumuna düşmüşler.

Türkmenlerin çığlıklarını tüm Dünya’ya duyurmaya devam edeceğiz.

Kerkük’te ki çocukların %90’ının ayakkabıları yok. Terlikle geziyorlar. Önümüzdeki günlerde tekrar bir  heyetle Kerkük’e giderek çocuklarımıza ayakkabı götüreceğiz.

CHP, sadece Türkmenlere değil, Ezidilere de, Kürtlere de yardım götürüyor. Onların yanında oluyor. 

AKP BASKISI ARTIYOR

Türkiye tamamen AKP baskısı altında. Barolar, Üniversiteler,sendikalar baskı altında. Sadece AKP’lilerin yaşamasına izin veriliyor. Soma’da ki en büyük sorun da sendikadan kaynaklı.

KÜRECİK:

ABD Askerleri hergün gelip Kürecik’e girerken, CHP Milletvekillerinin Kürecik Üssüne girmesine izin verilmiyor.Üssü bizden gizliyorlar.O üs ABD’nin kontrolünde. NATO’ya devredilecek.AKP, Kürecik’te takiye yapıyor.İsrail Askerleri Mescid-i Aksa’ya saldırıyorsa bunun günahı AKP’dedir. Kürecik İsrail’i korumak için kurulmuştur.

MALATYA’NIN SULAMA SORUNU

Malatya’nın sulama sorunu devam ediyor. Tüm ilçelerde sorun var. Malatya’nın su kaynakları verimli şekilde kullanılmıyor. HES’ler kaynakları kurutuyor. 2.OSB’nin atık su arıtmasından kaynaklı sorunlar devam ediyor. Battalgazi’de kanalizasyon sularıyla sulama devam ediyor. Artık Malatyalı üreticiler bile domatesi manavdan almak zorunda kalıyor. CHP olarak, Büyükşehir belediye meclis üyemiz Hurşit Kuşçu’nun başkanlığındaki bir ekiple çalışmalar yapacağız, hazırladığımız raporu kamuoyuna açıklayacağız.

TRAFİK:

Trafik konusunda da büyük problemler var. Büyükşehir Belediyesine trafik konusundaki çözüm önerilerimizi ileteceğiz.

MÜDÜR ATAMALARI:

Malatya’da Milli Eğitim AKP’nin yan kolu gibi çalışıyor.AKP yandaşı sendikadan olanlar müdür oldu, diğer tüm sendikalardan hiç müdür kalmadı."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız