SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Amerika'dan da İyi.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:20:04
A- A+ PAYLAŞ

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, “5.5 milyar dolarcık parayı IMF’y e verelim diye karar aldık. Allah’a şükür nerden nereye. Borç alan bir ülkeden IMF’ye dahi borç veren muhteşem bir ekonomiye kavuştuk” dedi.

Çeşitli toplantı ve etkinliklere katılmak üzere Malatya’ya gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu AKP İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyarette AKP Malatya Milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Öznur Çalık, Ömer Faruk Öz, ve Cemal Akın, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AKP İl Başkanı Bülent Tüfenkçi,  ve partililer hazır bulundu.

Eroğlu, “Bir defa şunu gururla ifade ediyoruz; geçmişte 23.5 milyar dolar borç ödendi, büyük ölçüde. Az bir şey kaldı. Onu da ödeyecek gücümüz var. Sadece 1.3 milyar dolar borcumuz kaldı. Onu da her an ödeyebiliriz. Şuanda Merkez Bankası’nın kazası dolu. 110milyardolar döviz var, Merkez Bankası’nın kasasında. IMF’nın durumu dünyadaki kriz sebebiyle zor durumda. Başbakanımızdan 5.5 milyar dolar bir kredi talep ettiler.  Bundan 2 ay önce Bakanlar Kurulu’nda görüştük. Netice de 110 milyar dolarlık para var Merkez Bankası’nda, 5.5 milyar dolarcık parayı IMF’y e verelim diye karar aldık. Allah’a şükür nerden nereye. Borç alan bir ülkeden IMF’ye dahi borç veren muhteşem bir ekonomiye kavuştuk” dedi.

Dünyadaki ülkelerin borç durumlarının yayınlandığını aktaran Bakan Eroğlu, “Türkiye, Allah’a şükür Amerika’dan da iyi, Japonya’dan da iyi, Almanya’dan da iyi” dedi.

Siyasi istikrar olmadan ekonomik istikrarın olamayacağını belirten Bakan Eroğlu, “Muhalefet şaşırıyor, önünü çünkü göremiyor bunlar. Bir gün sonrasını göremeyenlerin, 2023’ü ve 2071’i hayal etmeleri mümkün değil” şeklinde konuştu.

Bakan Eroğlu’na kayısı hediye edildi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Fırat Kalkınma Ajansı'nda bakanlığına bağlı kurumların Malatya İl Koordinasyon kurulu toplantısına katıldı. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız