SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Anıyor...

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:20:44
Türkiye Anıyor...
A- A+ PAYLAŞ
 
Gazeteci yazar Uğur Mumcu, 24 Ocak 1993’te Ankara Gaziosmanpaşa’da bulunan evinin önünde, otomobiline konulan bombanın patlaması sonucunda hayatını kaybetti. 19. ölüm yıldönümü nedeniyle Mumcu için bugün saat 13.00’te tören düzenlenecek ve sevenleri karanfillerle ve mumlarla evinin önünde toplanacak.
 
Mumcu'nun evinin önündeki anmaya CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da katılacak.
 
"UĞUR MUMCU'NUN YERİ DOLDURULAMADI"
 
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da Uğur Mumcu'nun ölümünün 19. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Bakan Günay'ın mesajı şöyle: "Gerek gazeteci gerekse araştırmacı yazar kimliğiyle Türk toplumu nezdinde büyük bir saygınlığa sahip olan Uğur Mumcu'nun, uğradığı menfur saldırıda hayatını yitirerek bizleri kedere boğmasının bugün 19. yıldönümü. Uğur Mumcu, bu ülkenin yetiştirdiği seçkin bir bilimadamı, nadir rastlanabilecek kıymette bir yazar ve çok değerli bir gazeteciydi. Katledilişinin ardından geçen bunca zamana rağmen sevgili Uğur'un yeri doldurulamadı ve asla da doldurulamayacak. Uğur Mumcu, yargısız infazların kahreden bir örneği, faili meçhul cinayetlerin en masum kurbanlarından biri olarak milletimizin vicdanında ve kalbinde ebediyen kalacaktır. Bu duygularla araştırmacı gazeteciliğin öncü ismi, gerçek bir vatansever ve dürüst kalem Uğur Mumcu'yu, ölümünün 19. yıldönümünde bir kez daha rahmet, şükran ve hasretle anıyorum."
 
GAFFAR OKKAN 4 KORUMASI VE ŞOFÖRÜYLE BİRLİKTE ÖLDÜRÜLDÜ
 
Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan 24 Ocak 2001 tarihinde, Emniyet Müdürlüğü binasından ayrıldıktan hemen sonra Şehitlik Semti Sezai Karakoç Bulvarı’nda makam aracının içinde silahlı saldırı sonucunda öldürüldü. Okkan’la birlikte 4 koruması ve şoförü de hayatını kaybetti. 11. ölüm yıldönümü nedeniyle Okkan için de bugün doğum yeri Hendek’te anma töreni yapılacak.
 
DİYARBAKIRLI 208 ÇOCUK OKKAN'LA ADAŞ
 
Şehit Emniyet Müdürü Okkan Diyarbakırlılar tarafından o kadar sevilmişti ki, Diyarbakırlılar Ali Gaffar Okkan'ın ismini yaşatmak için çocuklarına efsane emniyet müdürünün ismini verdi. Kentte 2000 yılı sonrası doğan 208 çocuk Gaffar Okkan ismini taşıyor.
 
Türkiye İstatistik Kurumu Nüfus ve Vatandaşlık verilerine göre, 2000 yılından sonra Diyarbakır'da, "Ali Gaffar Okkan" ismiyle 4, "Ali Gaffar" ismiyle 168 ve "Gaffar Okkan" ismiyle 36 olmak üzere toplam 208 çocuk, şehit emniyet müdürü ile adaş oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız