SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Artık Bağış Yapan Ülke"

0
Güncellendi - 2015-12-27 12:33:55
A- A+ PAYLAŞ
AKP Malatya Milletvekili Öznur Çalık, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı olarak Brüksel'de Avrupa Parlamenterler Forumu toplantısına katıldı.
 
Çalık'ın bu etkinliğine ilişkin olarak TBMM'deki sekreteryasından şu açıklama yapıldı:
 
"Ak Parti Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık, TBMM Nüfus ve Kalkınma Grubu Başkanı sıfatıyla Brüksel’de gerçekleşen Avrupa Parlamenterler Forumu (EPF) Yönetim Kurulu toplantısına katıldı. Tüm dünyada, üreme sağlığı ve haklarının gelişmesi ile ilgili projeleri, özellikle yoksulluğu yok etme stratejileriyle ilintili olarak devam ettirmeyi hedefleyen EPF’nin önemine işaret eden Çalık, toplantıda bir konuşma gerçekleştirdi. 
 
Birleşmiş Milletler Nüfus ve Kalkınma Fonu (UNFPA), Uluslararası Aile Planlaması Federasyonu (IPPF) ve Sivil Toplum Kuruluşları (NGO’s) ile işbirliği içinde çalışmalarını sürdüren EPF’nin Belçika’nın başkenti Brüksel’de 9 Şubat’ta gerçekleşen toplantısına katılım gösteren Öznur Çalık, Türkiye’nin artık bağış yapan, ihtiyacı olan ülkelere yardım götüren bir devlet haline geldiğini ve son 10 yılda yaşanan gelişmelerin bu konuda büyük etkisi olduğunu belirtti. 
 
EPF’nin organizatörlüğünde, özellikle kadın ve çocuk sağlığı alanında destek bekleyen ülkelere TIKA (Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı) aracılığıyla ciddi bağışlar aktarıldığını ve bu süreçlerin işletilmesinde EPF ve TBMM Nüfus Kalkınma Grubunun çok ciddi emekleri olduğunu ifade eden Çalık; “Yeni projelerle ilgili TIKA ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz” açıklamasını yaptı. 
 
EPF kuruluşu ve başkanlığını yürüttüğü EPF’nin temsilci Parlamento ayağı TBMM Nüfus Kalkınma Grubunun önemli faaliyetleri hakkında toplantıda bilgi veren Öznur Çalık, UNFPA’nin Doğu Avrupa, Orta Asya ve Kafkasya Bölgesini içine alan Bölge Ofisinin İstanbul’da açılması kararının alınmasında her düzeyde yürütülen yoğun çabalara ve bu 
sonucun Kopenhag, Viyana, Cenevre gibi zorlu şehirlerle yarışılarak alındığına dikkat çekti. 
 
BM’ye üye devletlerin 2015 yılına kadar ICPD ve Milenyum Kalkınma Hedefleri-MDG’de yer alan hedeflere ulaşılabilmesi için, donör ülkelerin gelişmekte olan ülkelere yaptıkları yardımların %10 nun nüfus ve üreme sağlığı programlarına tahsis edilmesi konusunda yaptıkları taahhütlerin önemine dikkat çeken Öznur Çalık, bu taahhütlerin izlenmesi yönünde yapılan en önemli organizasyonlardan birinin Mayıs ayında İstanbul’da gerçekleşeceğini ifade etti. 2015 yılı öncesi ilgili taahhütler konusunda ülkelerin hangi noktada olduklarını gözden geçirmek olanağı verecek olan 5. Uluslararası Nüfus ve Kalkınma Konferansı’nın 24-25 Mayıs 2012 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşmesi yolunda TBMM Nüfus Kalkınma Grubu olarak çok yoğun lobi çalışmaları yürüttüklerini belirten Çalık, programa dünyanın her yerinden 400 kişilik bir katılım beklendiğini sözlerine ekledi. Çalık programın, TBMM Başkanlığının himayesinde; Dışişleri Bakanlığının koordinatörlüğünde ve Sağlık Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının destekleriyle gerçekleştirileceği bilgisini verdi. 
 
Bu tür organizasyonlar sayesinde dünyanın ilgisini kadın gibi, çocuk gibi, sağlık gibi en öncelikli alanlara yönlendiriyor olmanın çok önemli bir sorumluluk arz ettiğini belirten Öznur Çalık, bölgede ve küresel ölçekte yükselen prestiji ile Türkiye’nin bu anlamda daha büyük roller üstlenmeye hazır olduğunu belirtti. 
 
Başkan Öznur Çalık, toplantının ardından; hafta sonu programlarına katılmak üzere Malatya’ya hareket etti."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız