SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Artık Bezle Çaputla Uğraşmamalı"

0
Güncellendi - 2018-04-09 04:52:29
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci; “AK Parti ile beraber Türkiye daha çok güçlendi, kendi tankını, kendi topunu, kendi silahını, kendi helikopterini ve uçağını üretir hale geldi. Bugün bizleri eleştirenler var ya hani diyorlar 'Sümerbank niye kapandı, TEKEL niye kapandı' halen onların kafaları bez üretmede, iplik üretmede, pamuk üretmede, pamuğu ipliğe çevirmede. Oysa onu benim özel sektörüm, benim kardeşlerim, ağabeylerim, Yeşilyurtlular zaten çok önceden yapıyorlardı.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, Yeşilyurt Belediyesi tarafından yaptırılan Gedik Mahallesi Gençlik Merkezi’nin açılış törenine katıldı.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “AK Parti ile beraber Türkiye daha çok güçlendi, kendi tankını, kendi topunu, kendi silahını, kendi helikopterini ve uçağını üretir hale geldi. Bugün bizleri eleştirenler var ya hani diyorlar 'Sümerbank niye kapandı, TEKEL niye kapantı' halen onların kafaları bez üretmede, iplik üretmede, pamuk üretmede, pamuğu ipliğe çevirmede. Oysa onu benim özel sektörüm, benim kardeşlerim, ağabeylerim, Yeşilyurtlular zaten çok önceden yapıyorlardı. Bugün her biri Türkiye'nin devi, Dünya'nın devi. Türkiye devlet olarak artık bezle, çaputla, kibritle uğraşmamalı. Neyle uğraşmalı? Tank yapar hale gelmeli devlet olarak. Motor yapabilir hale gelmeli. Kendi yerli otomobilini üretir hale gelmeli. İşte Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye bunu başarıyor. Ama bazı zihinler halen bu değişimi anlayamıyorlar. Anlayamadıkları için bu ülkenin gerçek sanatçılarının, bu ülkenin sanatçılarının gidip Türk Ordusunun yanında durmalarını, destek olmalarını anlayamıyorlar. Onları sanatçı olmamakla itam ediyorlar. Sanatçılar arasında ayrım yapıyorlar, ötekileştiriyorlar. Onlar Suriye ordusuna destek için gitmediler, Fransız ordusuna destek için gitmediler. Onlar Türk ordusuna, başkomutanına destek olmak için gittiler.” diye konuştu.

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Ama bunu daha anlayamayanlar var maalesef ülkemizde. Türkiye'de onun için hep diyoruz ki; iktidar sorunu yok. Muhalefet sorunu var , muhalefet yapacaksan insanların milli duygularıyla alay ederek muhalefet yapılmaz. İnsanların acılarıyla siyaset yapılmaz. Bunu öğrenmen lazım. Varsa önerilerin, varsa bu ülke için söyleyeceğin gerçek bir söz onu söylersin. Tutup bu ülkenin ağıtlarıyla, bu ülkenin türküleriyle, bu ülkenin marşlarıyla alay edemezsin. Askerliği yapmıştır herhalde Kılıçdaroğlu. Orada askerlerin sabah sporunu Yaylalar marşıyla, türküsüyle yaptığı unutmuştur belki. Onun için o söylendi. Kahramanlık türküleri orada söylendi. Sanki bizler de oradaydık, Öznur hanım da (Öznur Çalık) oradaydı şahidiz. Orada davul zurna çalınmadı Kılıçdaroğlu. Orada kahramanlık türküleri söylendi. Orada askerin her sabah yaptığı sporda kullandığı burada askerliğini yapan arkadaşlarımız var. O sporlara o türkülerle yapılıyordu. Biz askerliği öyle yaptık. Bunu bile eleştirme konusu veya alay konusu yapacak kadar gerçekten kendini kaybetmiş bir muhalefet, daha çok kaybedecek. Her kaybettiğinde şirazesini de kaybediyor. Böyle bir siyasetle muhalefetin bir yere gideceği yok. Onu CHP'liler düşünsün. AK Partililer düşünmesin. Buradan CHP'lilere de sesleniyorum; kendilerini bir kez daha eğer iktidara taliplerse kiminle yola çıkacaklarını görsünler.”

AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık ise gençlik merkezinin yapıldığı alanın, AKP iktidarı döneminden önce imkanların en kısıtlı olduğu bölge olduğunu hatırlattı. Çalık, Yeşilyurt Belediyesinin alanda sosyal belediyeciliğin en güzel örneğini sergilediğini belirterek, çalışmalarından dolayı Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat'a teşekkür etti.

Çalık, taşeron işçilerin kadroya geçişiyle ilgili değerlendirmede bulanarak; Türkiye genelinde 1 milyona yakın, Malatya'da ise 10 bin kişinin kadroya geçişine vesile olduklarını ifade etti.

-Kireç Ocağının yeri

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ise, “12 Eğitim Merkezimizde İŞ-KUR ile Halk Eğitim Merkezimizin destek verdiği 28 farklı kursta toplam 2 bin 629 öğrencimiz yararlanmaktadır, bayanlarımıza yönelik meslek edindirme kurslarımıza devam ediyoruz. Çocuk Trafik Eğitim Parkımızda ise 15 bin 266 öğrencimize trafik kurallarıyla ilgili teorik ve pratik eğitimler verdik. 1.5 yıl önce temelini attığımız ve bugün hizmete sunmaktan büyük gurur duyduğumuz Gedik Gençlik Merkezimiz üç kat üzerinden hemşerilerimize hizmet verecek ve binamızın içerisinde çok amaçlı salon, hoby salonu, kafeterya, atölye, el işi atölyesi, bilgisayar odası,etüt odası ve kütüphane bulunmaktadır.Gedik mahallemizde eskiden kireç ocağı olarak kullanılan daha sonradan atıl durumda yaklaşık 12 dönümlük alana yaptığımız Gençlik Merkezimizde Kuran-ı Kerim, gitar, bağlama, resim, tiyatro, okuma-yazma alanlarında açılan kurslarımızdan 314 hemşerimiz yararlanmaktadır. 5 ile 8 nci sınıf öğrencileri ile YKS’ye hazırlanan 146 öğrencimize ek dersler vermekteyiz.” dedi.

Konuşmaların ardında gençlik merkezinin açılışı yapıldı. Bakan Tüfenkci ve Çalık, daha sonra gençlik merkezini inceleyerek çocuklarla sohbet etti.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • mehmet (5 yıl önce)
    bez çaput tütün diye küçümsediği işte dünyada yıllık ne kadar para döndüğünden habersiz galiba
    0
    0
    Yanıtla
  • Halil (5 yıl önce)
    Unvanında Gümrük ev Ticaret Bakını bulunan bir kişiye Türkiyenin önemli bir sektörü olan tekstil için artık bezle-çaputla uğraşmayın demesi hiç yakışmamış.Bu söz bu alanda faaliyette bulunan tüm tekstilcilere hakarettir. Sn.bakan bey bu söze cevap insanlar ölünce tankla topla mezara gömülmüyor 5 metre bez (kefen) ile gömülüyor. Bu nedenle bez-çaput diyerek hafife almayın
    0
    0
    Yanıtla
  • ,44malatya (5 yıl önce)
    Bunlarin,amaci ataturkun,Ismet pasanin,turkiye Genelinde,kurmus,olduklari,fabiraklari,kapatmak, Malatyalilar 1937,de malatyaya tekel,sumerbank, Seker,fabrikalari kuruldu,calisanlari,emekli,olanlari, Uretenleri,esnafida,sayarsan,en,az ailleri,cocuklari, Dahil,700,bin kis,burdan ekmeklerini, kazaniyordu, Ve,tekeli sumerbanki kapatilar,sira,seker fabrikasina,geldi kayip eden kim oldu malatya Halki peki bunlar 17yildir,fabrika,kurdularmi,yaptiklari yol konut,, Insanlar is as istiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Tekin (5 yıl önce)
    TEKEL kapandıda yerine TANK fabrikası mı kuruldu ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (5 yıl önce)
    Durmak yok ufak tefek islerle milleti uyutmaya devam???
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (5 yıl önce)
    Şeker kaldı onuda satın tam olsun Malatya'da ama satarsiniz sıra ona geldi ama ecdadın kemikleri sizliyacak bunun farkında mısınız
    0
    0
    Yanıtla
  • Oktay karaca (5 yıl önce)
    Tekel niye satıldı biliyor musunuz duşarıdan sigara almak milletin parasını yahudilere vermek için peki hekimhan demirçelik niye kapatıldı sayın bakan o damı bez çaputtu şeker niye kapanacak dur söyleyeyim dışarıdan şekere benzer kimyasal almak için Son sorum sayın bakan bu tank fabrikası nerde yada kaç tane ürettiniz pardon motor fabrikası nerde o çok övündüğün fırtına obüsünün motoru bile yanılmıyorsam G.kore
    0
    0
    Yanıtla
  • Alişan (5 yıl önce)
    EVET UĞRAŞMIYOR,DİSARDAN İTHAL EDİYOR.DİS TİCARET AÇIĞIDA BUNUN İŞARETİ.TİCARET AÇIĞI VEREN BİR EKONOMİ NASIL %7 BUYUR KOMİK
    0
    0
    Yanıtla