SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Birincisi Oldular

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:39:49
Türkiye Birincisi Oldular
A- A+ PAYLAŞ
 
Malatya Bilim ve  Sanat Merkezi adına katılan “Biri Bizi Gözetliyor (Okullardaki Güvenlik Kameralarının Gözetim  Toplumu Bağlamında Değerlendirilmesi)” adlı proje Sosyoloji dalında Türkiye birincisi oldu.
 
Konuyla ilglili yapılan basın açıklaması şöyle ; 
 
"TÜBİTAK tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 03-08 Mayıs tarihleri arasında Ankara’da 43.’sü yapılan Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Final Yarışmasında Malatya Bilim ve Sanat Merkezi adına katılan “Biri Bizi Gözetliyor (Okullardaki Güvenlik Kameralarının Gözetim Toplumu Bağlamında Değerlendirilmesi)” adlı proje Sosyoloji dalında Türkiye birincisi oldu.
 
M.Çağlar Kurtdaş danışmanlığında ve Mine Uçan- Miray Akbaş adlı öğrenciler tarafından hazırlanan proje, okullarda bulunan güvenlik kameralarının öğrenciler üzerindeki etkilerini ortaya koymayı amaçlamaktadır. Sosyoloji dalında Türkiye birincisi olan projenin sonuçlarına göre; okullarda bulunan güvenlik kameralarının asıl işlevi, denetlemek ve kontrol etmektir. Bunun sonucunda öğrenciler üzerinde baskı unsuru olan kameralar öğrencilerin sosyal ve psikolojik gelişimlerini olumsuz etkilemektedir. Projeye göre öğrencilerde iç denetimi sağlayabilirsek bir dış denetim aracı olan kameralar işlevsiz kalacaktır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız