SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Birincisine Ödül

A- A+ PAYLAŞ

Enerji Verimliliği Haftası Malatya'da düzenlenen bir programla kutlandı. Kutlama programı çerçevesinde konuşmalar yapıldı ve öğrencilere ödülleri verildi.

Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Malatya Müessese Müdürü Cemal Erkoç bir konuşma yaptı. Türkiye'de tüketilen enerjinin yüzde 70-75'inin yurt dışından sağlandığını ve enerjiye yılda 40 milyar dolar dövizin gittiğine dikkat çeken Cemal Erkoç, "Herkes kendi üzerine düşen göreve yaparsa, sizler evlerinizde, bizler kendi kurumumuzla ilgili tasarruflar yaparsak ülkemize büyük katkı sağlayacağımız kanaatindeyim.
Elektriği kullanalım ama tasarruflu kullanalım" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, "Artık öyle bir döneme girildi ki, her şeyden tasarruf yapmak zorundayız. Dünyanın kıt imkanlarını kullanırken, hem adil bir şekilde paylaşmak ve mevcut imkanları doğru kullanma adına güzel bir planlama çerçevesinde kullanmak durumundayız" diye konuştu.

Özellikle Türkiye gibi hızla gelişen ülkelerde ve birçok alanda dışa bağımlı ülkelerde tasarruf konusunun daha önemli olduğuna dikkat çeken Bulut, okullarda tasarruf sağlanması konusunda tasarruflu ampul kullanmayı önerdiklerini bildirdi. Piyasada satılan Çin mamulü ampullerin kısa sürede geçtiğini söyleyen Bulut, bu konuda beklenen tasarrufun sağlanmadığına dikkat çekti.

Elektrik Mühendisleri Odası adına ise Mehmet Zeki Hedekoğlu, Enerji Verimliliği ile ilgili sinevizyon eşliğinde konferans verdi.

Konuşmalardan sonra, Enerji Verimliliği Haftası nedeniyle liseler arasında düzenlenen kompozisyon ve ilköğretim okulları arasında düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Kompozisyon dalında birinci olan Atatürk Kız Lisesi öğrencisi Zeynep Çelebi, ikinci olan yine aynı okuldan Seda İlhan, Darende Lisesi'nden Fuat Bayar ile şiir yarışmasında birinci olan Doğanşehir İlköğretim Okulu'ndan Mazlum İliş, ikinci olan Darende Özel Birgül İlköğretim'den Vahap Yıldırım ile üçüncü olan Türk Telekom İlköğretim Okulu'ndan Sega Korkmaz'a hediyelerini, TEDAŞ Malatya Müessese Müdürü Cemal Erkoç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, TEİAŞ Müdürü Kemal Göçer, Bayındırlık İl Müdürü İsmail Hakkı Selçuk ile Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Sait Kabadayı ve diğer yetkililer verdi.

Bu arada, "İthalatın zararları" konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye birincisi olan İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ömer Faruk Akçay'a, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut yarım altın takıp, kitap seti hediye etti. Akçay'ın Ankara'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldığı törenle Türkiye birinciliği ödülünü aldığı dile getirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız