SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Birincisiyiz"

0
Güncellendi - 2015-12-27 19:08:21
A- A+ PAYLAŞ

Küçük ve Orta Büyüklükdeki Sanayicileri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki, geçtiğimiz yıl Malatya’da 7.6 milyon TL’lik destek verdiklerini, merkez olarak ödeme olur sayısı bakımında Türkiye birincisi olduklarını belirtti. 

Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) hizmet komitesi tarafından düzenlenen toplantıya Çalışma Ve İşkur İl Müdürü Vahap Toman işadamlarına,İŞKUR' un firmalara sunulan istihdamını ve Küçük ve Orta Büyüklük deki Sanayicileri Geliştirme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Malatya Merkez Müdürü Murat Seki de hibe destekleri anlattı.

KOSGEB Merkez Müdürü Murat Seki, kurum olarak hedef kitlelerinin 250’den az kişi istihdam eden, aktif pasif toplamı 40 milyon TL’yi geçmeyen işletmeler olduğunu belirtti. KOBİ’lerin ülkenin can damarı olduğunun altını çizen Seki, ülkedeki firmaların yüzde 99’unun bu sınıfa girdiğini ifade etti.

Küçük ve orta ölçekli işletmelerin istihdamın yüzde 76’sını, oluşturulan katma değerin yüzde 55’ini sağladığını söyleyen Seki, toplam satışların yüzde 60’ını, ihracatın ise yüzde 60’ını karşıladıklarını dile getirdi. KOBİ ihracat içindeki payını yapılacak desteklerle yüzde 80’e çıkartılmasını hedeflediklerini anlatan Seki, 2023 hedefi paralelinde bunun gerçekleştirilebileceğini vurguladı.

Bu statüdeki işletmelerin finansman kredilerinden yüzde 24 oranında yararlandığını bildiren Seki, araştırma geliştirme harcamalarının da yüzde 37’de kaldığını kaydetti. Daha önce sanayi kuruluşlarının öne çıkmasına karşılık şimdi hizmet sektörünün de desteklenecek sektörler arasına girdiğini anlatan Seki, KOSGEB’in daha önce 30 ilde faaliyet gösterdiğini, ancak birçok ilde yeni il müdürlüklerinin kurulduğunu, yıl sonuna kadar ise bütün illerde müdürlük açılmasının planlandığını kaydetti.

Kurumun 6 ana program çerçevesinde firmalara destek sağladığını söyleyen Seki, proje destek programı kapsamında 100 firmaya destek verdiklerini, işbirliği güç birliği programı kapsamında 55 firmanın birleşmesine destek olduklarını dile getirdi.

AR-GE İnovasyon destek programı kapsamında da 950 bin TL’ye kadar destek sağladıklarını anlatan Seki, şöyle devam etti: “Malatya’da geçtiğimiz yıl 7.6 milyon TL destek verdik. Ödeme olur sayısı Malatya merkezimiz Türkiye’deki 74 KOSGEB merkezi içinde birinci oldu. İşbirliği güçbirliği 2 milyon 661 bin TL ödeyerek Türkiye birinciliğini elde ettik.”

İşkur İl Müdürü Vahap Toman ise 41 iş ve meslek danışmanıyla hem işsizleri iş sahibi yaptıklarını hem de işverenlere kalifiye eleman sağlamaya çalıştıklarını belirtti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız