SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Birlik ve Beraberliği Sağladı"

0
Güncellendi - 2016-08-07 21:45:15
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği, Malatyalı STK’lar ve dernekler 8’inci Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve eski başbakanlardan Adnan Menderes’i kabirleri başında anarak, demokrasiye bağlılık bildirisini açıkladı.

Malatya Sivil Toplum Örgütleri Birliği (MASTÖB), Malatyalı İşadamları Derneği ve Malatya Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu’ndan yaklaşık 50 kişi, Yenikapı’da düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi öncesi 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ve demokrasi şehidi Başbakan Adnan Menderes’i kabirleri başında andı. Anmada Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından Özal ve Menderes’e dua edilerek kabirlerine çelenk bırakıldı. Yapılan duanın ardından demokrasiye bağlılık bildirisini açıklayan MASTÖB Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gevrek, “Yaklaşık 20 gündür hem Malatyalı dernek başkanlarımız hem Malatyalı hemşehrilerimiz hem de ülkenin genelinde demokrasi nöbeti tutuluyor. Bu mücadeleyi veren Sayın Cumhurbaşkanımız gerçekten çok büyük demokrasi mücadelesi vermiştir. O zamanlarda çok ciddi sıkıntılar yaşanmıştı. Onun öncesinde rahmetli Adnan Menderes aynı şekilde ciddi bir demokrasi mücadelesi vermiştir. Maalesef o zamanlar yapılan bir darbe sonucu idam edilmiştir. Ondan sonra da şehit olmuştur. Aynı zamanda büyük demokrasi veren Sayın 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal da zehirlenerek şehit edilmiştir. Bugün Malatyalı dernek başkanlarımızla beraber Özal’ın kabrindeyiz. Biz kendisine Allah'tan rahmet diliyoruz. Bu vesileyle bütün şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz” dedi.

Başkan Adil Gevrek, “Allah yardım etti, milletin birlik ve beraberliği de o darbeyi atlatmış oldu. 15 Temmuz’dan sonra Türkiye bu birliği ve beraberliği sağlamış oldu. Gerçekten her hayırda bir şer her şerde bir hayır var derler. Evet 238 şehit ve yaralılar verdik ama Türkiye’nin birlik ve beraberliği sağlanmıştır. Bütün dünyada bakıldığında her düşüncede, siyasi partide herkes bir araya gelmiştir. Ülkenin birliği ve beraberliği için mücadele verilmiştir. Gerek Malatyalı hemşehrilerimiz gerekse İstanbul’daki hemşehrilerimiz üstüne düşen görevi yapmıştır. O günden bugüne mücadelesini verdiler” diye konuştu.

İstanbul, iha

malatyastk

MALATYA SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ BİRLİĞİ, MALATYALI STK’LAR VE DERNEKLER 8’İNCİ CUMHURBAŞKANI TURGUT ÖZAL VE ESKİ BAŞBAKANLARDAN ADNAN MENDERES’İ KABİRLERİ BAŞINDA ANARAK, DEMOKRASİYE BAĞLILIK BİLDİRİSİNİ AÇIKLADI. (DOĞAN CAN CESUR/İSTANBUL-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız