SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Bizim En Önemli Kalemiz"

0
Güncellendi - 2016-05-11 00:07:50
A- A+ PAYLAŞ

Azerbaycan Milletvekili ve Yazar Ganire Pashayeva, “Herkesin bilmesi gerekir; Türkiye, bizim en büyük, önemli kalemizdir. Türkiye zayıflarsa, tüm Türk Müslüman dünyası zayıflar” dedi. Pashayeva, gençlerin gelecek adına iyi yetiştirilmesi gerektiğine de vurgu yaptı. Milletvekili Pashayeva’nin konuşması katılımcıların  ilgisiyle karşılaştı.

“DEDELERİMİZ BU GÜNLERİ GÖREMEDİ, AMA BİZ TORUNLARINA NASİP OLDU”

5. Malatya Kitap ve Kültür Fuarı'nın açılış töreninde İstiklal Marşı okunurken  yüksek sesle eşlik eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, “Bütün aziz şehitlerimizin ruhu karşısında baş eğerek, bugün 93. Doğum yıldönümü olan Azerbaycan’ın milli lideri olan Haydar Aliyev’in, ‘Azerbaycan ve Türkiye, biz bir milletin iki devletiyiz’ dediği, değerli devletimizin Türkiye’mizin  değerli vatandaşlarına, kardeşlerimize seslenerek, böyle başlamak istiyoruz. Biz yılalrca hasret kaldık. Bir millet, iki devlet idik, ama buradaki devletimize hasret kaldık, insanımıza hasret kaldık. Yaradan’a şükür ediyorum; ne mutlu bana ki, bir zamanlar benim dedelerim Ahmet Cevat gibi dedelerim ki; ‘Çırpınırdı Karadeniz, bakıp Türkün Bayrağı’na’ dediği için Stalin kurşuna dizmişti. On binlerce böyle dedelerimiz vardı, onlara böyle nasip olmadı. Ama biz torunlarına bugünler nasip oldu. Geliyoruz, buradaki vatanımızın bir parçasında, buradaki devletimizle, insanımızla böyle güzel etkinliklerde oluyoruz. Ama o zamanlar buraya çok az kişi gelebiliyordu.  Yazar, sanatçı, bilim insanı, her gelen de bir şey okurdu, şair olsa şiir gibi şarkı olsa şarkı gibi okurdu. Çünkü iki tarafında, iki kardeşinde bir birine hasretini çok açık şekilde gösteren parçalardı. İki kardeşinde bir birine hasretini bir parça vardı;  ‘Azerbaycan diyarından, Köroğlu’nun nigarından size selam, size selam getirmişem.’” şeklinde konuştu.

“BOSNALILARIN ÖDEDİĞİ BEDEL, BİZDEN BİRİ OLMANIN BEDELİYDİ”

Malatya Kitap Fuarı’nın Aliya İzzetbegoviç anısına düzenlenmesinden dolayı çok mutluluk duyduklarını ifade eden Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, “Aliya İzzetbegoviç çok büyük bir lider ve çok büyük bir şahsiyettir. Ben defalarca Bosna’da oldum, Bosna bizim kardeşlerimizdir. Ödedikleri bedelde bizden biri olmanın bedeliydi. Bunu da herkesin bilmesi gerekir. Çünkü Hocalı soykırımını yaşayan Azerbaycan Türkleri olarak; biz Bosna Türklerinin de o soykırımda neyin bedelini ödediklerini çok iyi biliriz. O acıları her zaman yüreğimizde hissederek paylaştık kardeşlerimizin acısını.  Saray Bosna’da da bir anıt diktik, Bosnalı annemiz ile Hocalı’da acı çeken annemizin beraber bir anıtıdır, dünyaya beraber verdiği bir mesajdır” şeklinde konuştu.

“ÇANAKKALE’DE BİZE ZAFERİ KAZANDIRAN O BİRLİK, BERABERLİK, KARDEŞLİK GÜCÜYDÜ”

Gençlere verilecek en önemli mesajlardan birisinin Aliya İzzetbegoviç’in ‘Savaştan önce dostlarımız, düşmanlarımız vardı. Savaştayız, düşmanlarımız burada, dostlarımız nerede?’ sözü olduğunu belirten Ganire Pashayeva, “Gençlerimizin bilmesi gerekir;  biz ne zaman birlik ve beraberlik içerisinde olduysak, bu coğrafyada büyük güç olduk. Büyük imparatorluklar kurduk, dünyaya hoş görü ve adaletin ne olduğunu anlattık. Biz ne zaman birlik ve beraberlik içinde olduysak, dünyanın yedi tarafı üstümüze gelse de Çanakkale’de olduğu gibi yine de zafer kazandık. Çanakkale’de bize zaferi kazandıran o birlik, beraberlik, kardeşlik gücüydü. O ağır günde kardeşlerimizin ‘ben buradayım’ dediği gündü o gün. Azerbaycan’da Bakü’de Ermeni çetelerin Rus Bolşeviklerin desteği ile Azerbaycan’ın çeşitli bölgelerinde işgaller, soykırımlar yapılırken, Osmanlı 1. Dünya Savaşı’nda yenilmesine rağmen Nuri Paşa’nın başkanlığında Türk-Kafkas İslam Ordusu’nu zor zamanda olsa bile, ‘Ama kardeşlerimiz bizden daha zor durumdadır, oraya gitmemiz gerekir’ diyerek, gidip orada insanımıza yardım edip, o soykırımdan kurtararak şehit olduğu o güçle biz bu zaferi de kazanmıştık.” diye konuştu.

“SÖZ KONUSU KARDEŞ TÜRKİYE’MİZİN TERÖRLE MÜCADELESİ İSE HEPİMİZ ‘BİZ BURADAYIZ’ DEMELİYİZ”

Terörle mücadelede Türkiye’nin yanında olduklarını ifade eden Pashayeva, coğrafya olarak zor günlerden geçtiklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ne mutlu bugünlerimize ki buraya geldik. Bugün kardeşler ve dostlar bir aradayız. Kardeşler ve dostlar bugünde kolay günlerden geçmiyoruz. Coğrafya olarak zor günlerden geçiyoruz. O yüzden de bugünde, o zor günlerde de kardeş ve dostların bir arada olması gerekir. Eğer söz konusu kardeş Türkiye’mizin terörle mücadelesi ise hepimiz ‘biz buradayız’ demeliyiz. Dünyanın her tarafında  Türkiye’yi bölmek, parçalamak, zayıflatmak isteyen güçlere karşı biz Türkiye’nin yanındayız. Dünyanın her tarafında da hepinizin aynı sözü söyleyeceğine ve söylediğine ben eminim.”

“TÜRKİYE, BİZİM EN BÜYÜK VE EN ÖNEMLİ KALEMİZDİR”

Pashayeva, Türkiye ne kadar güçlü olursa kendilerinin de o kadar güçlü olduğunu kaydederek, “Herkesin bilmesi gerekir; Türkiye, bizim en büyük, önemli kalemizdir. Türkiye zayıflarsa, tüm Türk Müslüman dünyası zayıflar. Azerbaycan Cumhurbaşkanımız Türkiye’ye geldiğinde güzel bir söz dedi;i;  ‘Türkiye’nin gücü, bizim gücümüzdür’ dedi. Türkiye ne kadar güçlü olursa biz hepimiz orada daha güçlüyüz. Azerbaycan’ın gücü, Türkiye’nin oradaki gücü demektir. Böyle bir düşünce ve beraberlik içerisinde inşallah ben inanıyorum ki ister terörle mücadele olsun, ister Türkiye’nin güçlenmesini istemeyen birçok güçlerin bugün o oyunlar, senaryolar olsun, ister Azerbaycan topraklarını işgalden bırakmak istemeyen arkasındaki o aynı güçlere dayanarak, o işgalciler olsun, ister bu coğrafyada insanımıza karşı yapılan bütün haksızlıklar, adaletsizlikler olsun biz bunu Allah’ın yardımıyla, birlik, beraberlik, dayanışma gücümüzle buna karşı daha da çok güçlü mücadele edeceğiz. Bugün çok şükür ki eskiden farklı olarak birbirimizin yanında daha güçlüyüz. Birbirimizin yanındayız. Bugün gençlerimizin tarihimize, özümüze, kültürümüze sahip çıkmalı, ilim ve bilimle donatılmalı. Bu kitap fuarı da bunun bir örneğidir. Kitap fuarında bunun bir örneği gösterilerek, her taraftan, Türk devletlerinden, Müslüman coğrafyasından kardeşlerimizi, aydınlarımızı, yazarları davet ederek, genç nesillere aynı zamanda verilen bir mesajdır. Her ortamda, her platformda birlikte olmamız gerekir” ifadelerini kullandı.

“O GÜNLER ÇOK YAKIN, KARABAĞ’DA MALATYA SOKAĞI’NIN AÇILIŞINDA DA GÖRÜŞECEĞİZ”

Karabağ’da güzel etkinlikler geçirmeyi ümit ettiğini belirten Azerbaycan Milletvekili Ganire Pashayeva, “Ben inanıyorum, o gün uzak değil, bir gün sizin hepinizle beraber biz Karabağ’da Malatya Sokağı’nın açılışında, parkının açılışında görüşeceğiz. İlkin tabiî ki Türkiye Sokağımızın, parkımızın açılışında görüşeceğiz. Allah hepimize, insanımıza yar ve yardımcı olsun.  Genç nesillerimizi aydınlatalım. Çünkü adaletsizliğin, haksızlığın artığı bu dünyada kendimizi korumanın tek yolu, güçlü birlik ve beraberlik olmaktan geçer. Bu yolda Allah hepimize yardımcı olsun” dedi.

Burhan KARADUMAN, Güler HAZAR, Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • BATTAL (7 yıl önce)
    bu ablamız çok kıymetli bir insan. MHP de değişim şart. partinin önünü tıkıyor bahçeli. BAHÇELİ GİT ARTIK GİT!!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (7 yıl önce)
    Merak ediyorum MHP milletvekillerini bir kenara koyarsak acaba bizim milletvekilleimizin kaç tanesi sayın Ganire Paşayeva nın şuuruna sahip. haa birde bizde Türk milliyetciliğini ayaklarının altına alanlar var...
    0
    0
    Yanıtla