SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Büyüyor...

A- A+ PAYLAŞ
 
OECD: '2012'de Türkiye ekonomisi yüzde 3 büyüyecek'
 
Merkezi Paris'te bulunan Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD tarafından yayınlanan raporda, Avro bölgesi borç krizinin bütün dünyayı tehdit ettiği bildirildi.
 
OECD'nin son raporunda, bütün siyasetçilerin, avro bölgesi borç krizinin dünyayı etkilemesine karşı hazırlıklı olmaları uyarısı yapıldı.
 
Raporda, Yunanistan'la başlayan ve İtalya'ya uzanan Avro bölgesi borç krizinin, 'geniş bir hızla yayılabileceği ve büyük zararlarla sonuçlanabileceği' bildirildi.
 
OECD raporda, Avrupa Merkez Bankası'nın krizin giderilmesinde daha aktif rol alması ve avro kurtarma fonunun güçlendirilmesi istendi. Küresel ekonomik büyümenin 2012 yılında da yavaşlamaya devam edeceği hatırlatılan raporda, 2012 için yüzde 3,4 oranda ekonomik büyüme öngörüldü.
 
Raporda, Almanya, Fransa ve İtalya gibi üç önemli AB ülkesinin gelecek yıl 'hafif bir resesyona' gireceği tahmini yapılırken, Avro bölesi için sadece yüzde 0,2 oranında ekonomik büyüme tahmini yapıldı. OECD mayıs ayında Avro bölgesi içinde yüzde 2 oranında ekonomik büyüme tahmini yapmıştı.
 
Raporda, ABD için de 2012 yılındaki ekonomik büyüme oranı tahmini yüzde 3,1'den, yüzde 2'ye revize edildi.
 
TÜRKİYE
 
Raporda, 2012'de Türkiye için yüzde 3 oranında ekonomik büyüme öngörüldü.
 
Raporda, özel tüketim ve yatırımlarla 2011 yılında gerçekleşen ekonomik büyümenin, 2012'de kredilerin dizginlenmesi politikaları ve küresel ekonomik koşulların kötüleşmesiyle bir önceki yıl kadar olamayacağı ifade edildi.
 
Raporda, bununla birlikte, 2013 yılında dış gelişmelerin iyileşmesiyle, tekrar ekonomik büyümenin toparlanacağı bildirdi.
 
OECD raporunda, ''2011'de kur oranlarındaki oynamanın, 2012'de cari açığın düşmesine ve iç ve dış talebinin adım adım dengeli bir hale gelmesine yardımcı olacağı'' yorumu yapıldı.
 
OECD raporunda, diğer tarafta bu durumun halihazırda yüksek olan enflasyonun üzerinde baskı olacağı kaydedildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız