SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Daha İyi Seviyede'!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da, "Demokratikleşmeye doğru" konulu panel düzenlendi. Belediye Konferans Salonu'nda, Ekonomi ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin organizesi ile düzenlenen "Demokratikleşmeye doğru" konulu panelin açılış konuşmasını yapan Vali Ulvi Saran, "Demokratikleşme açısından Türkiye olumlu ve iyi yoldadır. Türkiye, geçmişte insanların birbirleri ile çatıştığı ve öldürdüğü dönemleri geride bıraktı. Hava tahmin raporları gibi günlük ölüm ve yaralı raporu yayınlanırdı. O döneme bakıldığında, bugün Türkiye'nin çok daha iyi seviyede olduğunu görüyoruz" dedi.

Malatya'da geçmişte elim olaylar yaşanmasına rağmen bugün huzur ve barış olduğuna dikkat çeken Vali Saran, şöyle konuştu: "Hoşgörü uzlaşısı içerisinde, herkesin birbirlerini anlayabildikleri, birbirlerine saygı ile karşılamalarını Malatya'nın bugün güçlü şehir kimliği dokusuna sahip olmasına bağlıyorum. Türkiye'de yaşayan insanlar, farklı kökenlerden olsa dahi aynı çatı altında yaşamak gerektiğini algılamaları önemlidir."

KARDEŞÇE YAŞAMAK ÖNEMLİ
Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise, etnik kültürlerin bir arada barışça yaşayabilmesi için birlik ve beraberliğin önemini anlatarak "Bu da bir arada yaşama kültürü ile sağlanır. Evet, farklılıkları birer zenginlik olarak kabul edip bir arada kardeşçe yaşamak önemlidir. Uzlaşı ve bir arada yaşama kültürüne sahip olmak ve bunu içimize sindirmek önemlidir. Çağdaş dünyada bunun dışında bir çıkar yol olmadığını bilmek gerekir" diye konuştu.
Başkan Çakır, Malatya'nın değişik inanç ve kültürden insanların bulunduğu bölge kenti durumunda olduğunu da söyledi.

Protokol konuşmalarından sonra panele geçildi. Vali Ulvi Saran'ın oturum başkanlığını yaptığı panelde, Zeynel Abidin Vakfı Başkanı Erdoğan Ünverdi, Bilgi Yolu Eğitim Kültür ve Sosyal Araştırmalar Merkezi (BİLSAM) Başkanı Prof.Dr. İbrahim Gezer, Eğitimci Ferman Satılmış, Avukat Kadir Akgüneş, Kültür ve Turizm Şube Müdürü Gülhan Haliloğlu, Emekli Öğretmen ve siyasetçi Hasan Kaya, İnönü Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Taner Tatar, Avukat ve Tarih Öğretmeni Abdulkadir Artan konuşma yaptı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız