SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye Dış Müdahalelerin Hedefi..''

A- A+ PAYLAŞ

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Malatya Şube Başkanı Ali Ekber Tunçdemir, Türkiye'nin dış müdahalelerin hedefi haline getirildiğini, içerideki işbirlikçilerin katkısıyla, dış güçlerin Türkiye'nin bütünlüğüne yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü savundu. Tunçdemir, geçtiğimiz Cuma gecesi Asayiş Şubesi ve Polis Lojmanının bulunduğu binaya yönelik bombalı saldırıda can kaybı olmamasının tek tesellileri olduğunu da belirtti.

Tunçdemir, yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"ABD ve AB emperyalizmi, ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada; bu coğrafyanın tarihine, siyasetine ve ekonomisine yönelik büyük müdahaleler yapmaktadır.

Türkiye bu coğrafyanın merkezinde ve bu müdahalelerin hedefindedir.

Türkiye, üzerinde tarihsel hesapları hiç bitmemiş emperyalizmin yeni oyunlarına açık hale getirilmiştir.

Ulusal kurtuluş savaşıyla kovulanlar, yani Sevrciler, işbirlikçiler eliyle ülkemiz üzerindeki saldırılarını utanmadan yinelemektedirler.

Kuşatma; Cumhuriyetin temel kurumlarına, üniversitelerine, yargısına, ordusuna, Cumhurbaşkanı’na ve giderek kurucusu olan ATATÜRK' e kadar uzanmıştır.

Hatta İstiklal Marşımızın toplantılarda söylenmesine bile tahammül edilemeyen bir noktaya gelinmiştir.

ABD Büyükelçisi, “Güneydoğu’da yaşananların bugüne kadarki en ciddi sivil patlama olduğunu düşünüyorum” buyuruyor.

Düşünebiliyor musunuz, biner kişilik PKK yandaşı gruplar ortalığı savaş alanına çeviriyor, esnafı can ve mal tehdidiyle kepenk kapatmaya, öğrencileri okulları boykot etmeye zorluyor, ABD’nin büyükelçisi sazı eline alıp “Sivil Patlama” değerlendirmesi yapıyor.

Terörü sivilleştiren bu değerlendirmeyi, bir süredir bazı AB Büyükelçileri de ağızlarında geveliyorlardı. Dışişleri Bakanlığı ise duymazdan, görmezden geliyordu.

Şimdi bunu, PKK’nın Kuzey Irak’taki hamisi ABD’nin Büyükelçisi açıkça dile getiriyor. Bakalım, Dışişleri Bakanlığı bu kez de üç maymunu oynamayı sürdürecek mi? Yoksa işin ciddiyetini kavrayıp ABD Büyükelçisini bakanlığa çağırıp en azından uyarmak gereğini duyacak mı? Kuzey Irak’taki PKK varlığına karşı sınır ötesi operasyon için daha fazla beklenmeyeceği konusunda ABD, anlayacağı bir dille uyarılacak mı?

Hiç kuşkunuz olmasın, terörist başkaldırının “Sivil Patlama” olarak tanımlanması konusunda sessiz kalınırsa ve PKK’nın Kuzey Irak’taki varlığına bir süre daha seyirci kalınırsa, önümüzdeki dönemde Güneydoğu’da “Kendi Kaderini Tayin” için referanduma gidilmesi yönündeki baskıların kapısı da açılmış olacaktır.

Terörle mücadele konusunda, Türkiye kendi politikasını kendisi çizmek durumundadır. Kimseden icazet bekleyemez.

Türkiye, güvenlik güçlerinin terörle mücadelesinde gerekli yasal düzenlemeleri yaparken, AB ile pazarlık gibi bir yanlışa kesinlikle düşmemelidir.

İvedilikle atılması gereken bir adım ise Güneydoğu’daki otorite boşluğunun giderilmesidir. Bunun için, PKK’nın siyasi kanadı gibi davranan belediye başkanlarının tek bir gün dahi görevde bırakılmamaları gerekir.

Belediye başkanları gerçekte kamu görevlisidirler. Bölücü terör örgütünün güçlenmesi ve siyasallaşması için pervasızca görevlerini kötüye kullanmamalıdırlar… Haklarındaki yasal işlemler yapılırken, “AB ne der?” kaygısı olmamalıdır. Sorun, Türkiye’nin AB üyeliğinin ötesinde, birliği ve bütünlüğüyle ilgilidir.

Otorite boşluğunu gidermek için, Güneydoğu’da Türkiye Cumhuriyeti’nin görevlisi gibi değil de, AB komiseri gibi davranmayı marifet sanan atanmış kamu görevlilerinin de bir an önce değiştirilmeleri kaçınılmazdır. Bu anlayıştaki görevlilerin aymazlıkları, bütün bir bölgede otorite kaymasına yol açmış ve terör örgütüne umut vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgede oluşturacağı kararlı kamu yönetimi ve terörle mücadele azmi, terör örgütü ile yandaşlarına, umutlarının hiç bir koşulda gerçekleşmeyeceğini gösterecek kararlılıkta olmalıdır.

Umarız, Türkiye’nin nasıl bir tehlikeyle karşı karşıya olduğu gerçekten algılanmıştır. Yurt içinde ve yurt dışında gereken önlemler alınır ve kararlılıkla uygulanır.

Malatya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi lojmanının giriş katında meydana gelen ses bombası patlaması haberi yüreklerimizi kaldırdı. Patlama da can kaybı olmaması bizim için tek teselli oldu.Emniyet Müdürlüğü çalışanlarına ve çevre esnafımıza ve tüm Malatya’mıza “geçmiş olsun” dileklerimizi iletiriz.

Atatürkçü Düşünce Derneği, kuruluş amacına uygun olarak, Cumhuriyetin aydınlık geleceğini karartacak, O'nu tarihsel çizgisinden çıkaracak ve ülkemizin tam bağımsızlığını yok edecek çabaların önüne geçecek her türden örgütlü ve siyasi güçle birlikte hareket edecek, bu ortak hedefin gerçekleştirilmesine öncü olacaktır. Ülke ve ulus bütünlüğünün hukuksal platformdaki savunma kararlılığını da bir kez daha tekrarlamaktadır."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız