SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye En Çok Borçlanacak Ülke Olur'

A- A+ PAYLAŞ

Hazine'nin tahvil ihracı dış basında da yer aldı. Türkiye'nin ihracına geniş yer veren ABD'li Wall Street Journal, 'Türkiye 2010'da en çok borçlanacak beş ülkeden biri olacak' değerlendirmesinde bulundu.

Hazine’nin, 30 yıllık tahvil ihracı dış basında da yankı buldu. Wall Street Journal tarafından yayımlanan haberde 2 milyar dolarlık tahvil ihracının, kalkınmakta olan ülkeler arasında yılın ilk büyük ihracı olduğuna işaret edilirken, “Türkiye’nin 2010 yılında yükselen piyasalar arasında en çok borçlanan ülkelerden biri olması bekleniyor” denildi.

ABD’nin borsa ve finansal çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal tarafından yayımlanan bir haberde Türk yetkililerinin, yükselen piyasalarda tahvil ihraç edenler için risk primlerindeki önemli düşüşten yararlandıkları kaydedildi.

IMF ile yapılan görüşmeler henüz sonuç vermese de Türk ekonomisinde sağlam bir toparlanma yaşanacağı beklentilerinin bulunduğuna işaret edildi. MFS İnvestment Management’in portföy yönetmeni Matt Ryan “Son dönemde meydana gelen bazı gerilemelere rağmen ekonomik reformların sayesinde Türkiye’nin çekiciliği, son yıllarda iyileşme gösterdi. Türkiye’nin finansal sistemi, krizin en kötüsünden etkilenmedi” dedi.

Buna karşın Ryan, faizlerdeki düşüşe kastederek “Bu düzeylerde ve özellikle IMF programı olmadan Türkiye konusunda çok heyecan duymak zor” görüşünü de dile getirdi.

IMF konusunda iyimser

Piyasa çevrelerinin ise, son dönemde Türkiye ile IMF arasında anlaşmaya varılması konusunda daha iyimser olduğuna da dikkat çekildi. Haberde son tahvil satışının, Fitch’in, ülkenin notunu yükseltmesinin ardından gerçekleştiğine de işaret edildi.

Türkiye beş ülkeden biri

Tahvil ihracının HSBC, J.P. Morgan ve UBS tarafından yürütüldüğü bildirildiği haberde şöyle denildi: “JP Morgan stratejistlerine göre, Türkiye’nin 2010 yılında yükselen piyasalar arasında tahvil ihracı yoluyla en çok borçlanan ülkelerden biri olması bekleniyor. Şirket, 2010 yılında hükümetlerce gerçekleştirilen tahvil satışlarının 66.5 milyar dolara bulması, bunun yarısına yakın bir bölümünün de, Arjantin, Polonya, Rusya, Türkiye ve Venezüella tarafından gerçekleştirilmesini beklediğini söyledi.” (Radikal)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız