SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye En Yakın Müttefik.."

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:14:13
A- A+ PAYLAŞ

ABD Adana Başkonsolosu John Espinoza, beraberinde Kültür Ataşesi Susan Wilson ile birlikte çeşitli ziyaret ve görüşmelerde bulunmak üzere 3 günlük programı için Malatya’ya geldi. Espinoza’nın, ziyareti esnasında hediye olarak "Dallas, Şimdi ve Sonra" adlı kitap getirmesi de dikkat çekti.

Başkonsolos Espinoza ilk olarak Vali Vasip Şahin'i ziyaret ederken, basının görüntü almasının ardından görüşme baş başa devam etti. Espinoza’nın 3 günlük Malatya programında Malatya’da çok sayıda meslek ve sivil toplum kuruluşuna ziyarette bulunacağı öğrenilirken, son gün ziyaretini de İnönü Üniversitesi’ne yapacağı ve burada bir programa katılacağı öğrenildi.

Espinoza'nın beraberinde getirdiği "Dallas, Şimdi ve Sonra" adlı kitapta da, kentsel peyzajın değişikliklerinin görsel olarak anlatıldığı belirtildi.

BELEDİYEDE..

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Adana konsolosu John L. Espinoza, Basın Kültür Ataşesi Susan Wilson’la birlikte Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ı da makamında ziyaret etti.

Ziyarette, konsolos John L. Espinoza’ya Malatya ve kayısı ile ilgili bilgiler veren Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Kayısının Malatya için önemli bir tarım ürünü olduğunu belirterek, yüzde 85’inin ihraç edildiğini söyledi. Dünya kuru kayısı tüketiminin yüzde 70’inin Malatya tarafından karşılandığını belirten Başkan Çakır, “Dünyanın her tarafında kayısı yetişiyor ama içerindeki değerler bakımından hiçbir bölgenin ürünü Malatya kayısısını tutmuyor. Bu arada en iyi müşterilerimiz de Amerika’dadır” dedi. Organize sanayi bölgeleri ile ilgili de kısa bilgiler veren Başkan Çakır, 2 organize sanayi bölgesinin faaliyette olduğunu, üçüncüsünde de yer tahsislerine başlandığını belirterek, son yıllarda Malatya’nın sanayi alanında da gelişen bir il konumunda olduğunu kaydetti.

Başkan Çakır, Malatya’nın İsmet İnönü ve Turgut Özal gibi  devlet adamları çıkarmış bir kent olduğunu da dile getirerek, konsolos Espinoza’ya yeni atandığı görevinde başarılar diledi.

ABD Adana Konsolosu John L. Espinoza ise bir bölümünü Türkçe yaptığı konuşmasında Malatya hakkında çok güzel şeyler duyduğunu ve o yüzden kendisinin gelip görmek istediğini ifada ederek “Muhteşem kayısısıyla Malatya gerçekten güzel bir şehir” dedi.

Zaten hali hazırda iyi olan Türk-ABD ilişkilerini daha da ileri götürme konusunda temennide bulunan konsolos Espinoza , “ABD, her zaman için Türkiye’yi en önemli stratejik ortaklarından ve en yakın müttefiklerinden görmüştür. Zaten 1950’lerden beri NATO’da da müttefikiz” diye konuştu.

Espinoza konuşmasına şöyle devam etti:

“Sanırım bu bölgede konsolosluğu olan dünyadaki tek ülkeyiz. Türkiye çok önemli bir ülke. Türkiye son yıllarda özellikle bölgesel olarak da çok büyüyen bir ülke. Siyasi ve ekonomik istikrarından dolayı da tahmin ediyorum daha da büyüyecek. Normal süreçte 3 yıllık görev yapacağım. Bu süre içerisinde dostluğumuzu ve arkadaşlığımızı daha da pekiştirmek için çalışacağım.

Malatya’yı iyice tanımak ve keşfetmek, daha çok kayısılardan tatmak için birkaç gün burada olacağım. İlgi ve alakanızdan dolayı teşekkür ediyorum.”

Ziyarette Başkan Çakır, konsolos Espinoza’ya kayısı kristali ve kayısı hediye ederken, konsolos Espinoza da Başkan Çakır’a memleketi Dallas şehrini tanıtan bir kitap hediye etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız