SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Eşi Görülmemiş Bir Operasyona İmza Atıyor"

0
Güncellendi - 2018-02-03 18:48:41
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Afrin Operasyonu için, “Eşi görülmemiş bir operasyona Türkiye imza atıyor. Bütün oluşturulmaya çalışılan algılara rağmen, terörün örgütlerinin ve onların yandaşlarının oluşturmaya çalıştıkları görüntüye rağmen Türkiye çok dikkatli bir operasyon yapıyor, siviller ile teröristleri ayrıştırma noktasında azami gayret gösteriyor.” dedi.

-“Çok dikkatli bir operasyon yapılıyor”

Malatya’da basın mensuplarına Afrin’e yönelik olarak Türk Silahlı kuvvetlerinin gerçekleştirmiş olduğu  Zeytin Dalı Operasyonu hakkında açıklamalarda bulunan Bakan Tüfenkci, “Afrin operasyonu gerçekten teröre karşı ülkemizin hemen sınırlarında oluşturulmaya çalışılan terör koridoruna karşı başarılı bir operasyonla oradaki terör unsurlarını gerek PKK, gerek PYD’nin oluşturmaya çalıştığı terör koridorunu Allah’ın izni ile tek tek yıkarak ilerliyoruz, tek tek  yıkarak ilerliyoruz. Çok dikkatli bir operasyon yapılıyor. Ve netice itibariyle de oradaki terör unsurlarını başarılı bir şekilde temizliyoruz. İnşallah Afrin’i de terörden temizleyeceğiz. Çünkü orada bulunan Kürt kardeşlerimiz, Arap kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz, bizim aynı coğrafyayı paylaşan, aynı gönül coğrafyasını paylaşan, aynı inancı paylaşan ve aynı kaderi paylaşan insanlar olarak biz oradaki kardeşlerimizi teröre mahkum edemeyiz. Terörün zulmünden kurtarma adına, barış adına, özgürlük adına, kardeşlik adına biz bu operasyonları yapıyoruz.” Dedi.

-“TSK şefkat elini uzatarak ilerliyor”

Tüfenkci konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Gittiğimiz, terörden arındırdığımız köylerde de insanı yardımlarımı, oradaki hastalarımızı, yaşlılarımızı hem tedavi ederek,  onların ihtiyaçlarını gidererek gerçekten eşi görülmemiş bir operasyona Türkiye imza atıyor. Bütün oluşturulmaya çalışılan algılara rağmen, terörün örgütlerinin ve onların yandaşlarının oluşturmaya çalıştıkları görüntüye rağmen Türkiye çok dikkatli bir operasyon yapıyor, siviller ile teröristleri ayrıştırma noktasında azami gayret gösteriyor. Ve baktığımız zaman özellikle oradaki PYD’nin, PKK’nın oradaki çocuk yaştaki insanları ailelerine baskı yaparak, çocukları kandırarak, onlara silah eğitimi vererek, onları dağa savaşmaya sürüklemelerine karşın, bizim silahlı kuvvetlerimiz, güvenlik güçlerimiz onlara şefkat elini uzatarak ilerliyor. İnşallah neticelendiğinde de, o bölge özgürleştirildiğinden sonra güvenlik tedbirleri alınarak da zaten Türkiye kendi sınırlarına çekilecek. Biz her zaman ifade ettiğimiz gibi, Cumhurbaşkanımızın Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın defaatle ifade ettiği gibi, biz Suriye’nin toprak bütünlüğünden yanayız ve Suriye’nin özgür, demokratik bir yönetimle yönetilmeye başladıktan sonrada, terörden arındırıldıktan sonra da herkes kendi sınırlarına çekilir zaten.”

TSO'yu ziyaret

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci,  Malatya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci beraberinde Vali Ali Kaban, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır,  AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı, Battalgazi belediye Başkanı  Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı  Hacı Uğur Polat ve Emniyet Müdürü Ömer Urhal  ile birlikte  Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Hasan Hüseyin Erkoç’u ziyaret etti.

Bakan Tüfenkci, TSO binasına taşınan Fırat Kalkınma Ajansı’nın yeni hizmet birimlerini de gezerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız