SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Finali'ne Katılacaklar

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:14:37
Türkiye Finali'ne Katılacaklar
A- A+ PAYLAŞ

 TÜBİTAK Bölge Yarışması'nda derece elde eden Malatya'dan iki projenin Türkiye finaline katılacağı bildirildi. 

Sadiye Ünsalan Lisesi’nden 5 öğrenci ve projeyi hazırlayan öğretmenleri Basri Yakut ve Nihat Gürdap geçtiğimiz günlerde TÜBİTAK Bölge Yarışmasında katıldıkları projelerin başarılı olması nedeniyle Ankara’da yapılacak Türkiye Finalinde Malatya’yı temsil edecek projelerini tanıtmak üzere İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut'u makamında ziyaret etti.

Mehmet Bulut, öğrencileri makamında kabul ederek öğrenciler ile sohbet etti ve projelerin detayları hakkında bilgiler aldı. Bulut, özellikle “Veli Öğrenci Öğretmen Gözüyle 4+4+4 Eğitim Sitemi” hakkında yapılan proje araştırmasının detaylarını dinledi. Öğrencilere başarılar dileyip tavsiyelerde bulunan Bulut, öğrencilere kitap hediye etti.

Okul Müdürü Azizi Nacar ise, “Okulumuzdan 9 Proje hazırlandı ve yarışmaya sunuldu. Ancak 2 projemiz Bölge finalinde dereceye girdi ve Ankara’da Türkiye Finalinde yarışacak” dedi.

Öğrencilerin Ankara’da finalde yarışacağı sosyoloji dalında iki projesi şöyle: “Trafik Kazalarını Önlemede Küçük İşlem Büyük Sonuç” (Süleyman Çoban, Ali Buğra Kısacık) ve “Mahkumların Suç Algısı Pişmanlık Durumları ve Cezaların Caydırıcılığı Düşüncesi” ( Saniye Başak Coşkun - Ayşe Göğüş ) 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız