SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye-Fransa İlişkilerinde Beyaz Sayfa...

0
Güncellendi - 2015-12-27 13:45:42
Türkiye-Fransa İlişkilerinde Beyaz Sayfa...
A- A+ PAYLAŞ
 
Gül ile Hollande ilişkilerde samimi bir dönem başlatma kararı aldı.
 
NATO zirvesi sebebi ile Şikago'da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, yeni Fransa Cumhurbaşkanı Hollande ve Almanya Başbakanı Merkel ile biraraya geldi.
 
Fransa ile yeni dönem
 
Türkiye ile Fransa arasındaki soğuk dönemin ardından, Fransa Cumhurbaşkanlığına seçilen François Hollande ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün merakla beklenen görüşmesi samimi bir ortamda geçti.
 
Cumhurbaşkanı Gül Holland'ı seçilmesinden dolayı kutladı ve "Köklü Türkiye-Fransa ilişkilerinde yeni bir sayfa açmak isteriz" dedi.
Buna karşın Hollande'da, yanlış anlaşılmalarla zaman kaybetmek yerine ilişkileri eski seviyesine getirmeyi istediklerini dile getirdi.
İki ülke bakanlarının sık sık biraraya gelmesini de isteyen Fransa Cumhurbaşkanı, Türkiye'nin bölgesinde siyasi örnek alındığını söyledi. Hollande ayrıca Türkiye konusunu iç siyaset malzemesi yapmayacağını da kaydetti.
 
Merkel ile gündem ekonomik kriz
 
Bu görüşmenin öncesinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in daveti üzerine öğle yemeğinde biraraya geldi.
Görüşmede Türkiye'nin ekonomik performansından övgü ile söz eden Merkel, Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz ve Suriye konusunda Türkiye'nin görüşlerini Abdullah Gül'den öğrenmek istedi.
 
Cumhurbaşkanı Gül, Avrupa'da yaşanan krizi endişe ile takip ettiğini belirterek, alınan önlemlerin kararlı ve doğru şekilde uygulanması gerektiğini söyledi.
Suriye'de yaşanan insanlık dramını da anlatan Cumhurbaşkanı Gül, Merkel'den vize serbestliği konusunda esneklik istedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız