SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye, Fransa ve İtalya Arasında Savunma İşbirliği

0
Güncellendi - 2017-11-09 02:09:01
Türkiye, Fransa ve İtalya Arasında Savunma İşbirliği
A- A+ PAYLAŞ

Türkiye, Fransa ve İtalya arasında savunma sanayi işbirliğinin geliştirilmesine yönelik iyi niyet beyanı imzalandı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Fransa Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler Bakanı Florence Parly, İtalya Cumhuriyeti Savunma Bakanı Roberta Pinotti savunma alanında iş birliğine ilişkin niyet beyannamesini imzaladı.

İmzalanan anlaşma gereği Türkiye, Fransa ve İtalya arasında askeri elektronik sistemler, yazılım ve simülasyon sistemleri ile muhabere teçhizatı dahil, hava ve füze savunma sistemlerinin ortak üretiminde işbirliğinin güçlendirilmesinin yanı sıra, teknolojik işbirliği dahil savunma sanayi işbirliğinin geliştirilmesinin desteklenmesi amaçlanıyor. İşbirliğinin ilk adımı olarak, SAMP-T sistemini temel alan bir sistemin EUROSAM Konsorsiyumu ve Türk firmaları tarafından analizinin yapılmasına ve müteakiben üç ülkenin ortak ihtiyaçlarının belirlenmesine yönelik çalışmalar bulunuyor. Aralarındaki savunma ve güvenlik ilişkilerinin güçlendirilmesi; işbirliği ile NATO kapsamında ikili ve üçlü formatlarda istişareler yapılması ve NATO’nun ortaklarıyla işbirliğinin geliştirilmesine destek olunması anlaşmanın maddeleri arasında yer alıyor.

NATO SAVUNMA BAKANLARI TOPLANTISI

Bu arada NATO Savunma Bakanları, yuvarlak masa toplantısında bir araya geldi.

NATO Savunma Bakanları Belçika’nın başkenti Brüksel’de gerçekleştirilen oturumda yuvarlak masa toplantısına geçti. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, masa başı toplantısının açılış konuşmasında, “NATO, dünyanın en başarılı askeri ittifakıdır. İttifak, güvenliğimiz için kapsamlı bir yaklaşım benimsiyor. İttifak, herhangi bir tehdide cevap vermek için her zaman hazır. Karada, denizde, havada ve siber alanda” dedi.

2014’ten bu yana NATO'yu değişen güvenlik alanına adapte etme konusunda önemli ilerleme kaydedildiğini belirten Stoltenberg, “Bugün bir sonraki adımlar için savunmaya yönelik kararlar alacağız” diye konuştu.

Stoltenberg, “Güçlerimizi hızlı ve etkili bir şekilde sağlamlaştırabiliriz ve siber savunmalarımız daha da sağlam. NATO'nun temel amacı neredeyse bir milyar vatandaşımızı günümüzün küresel tehditlerine karşı korumaktır. Ve önümüzdeki yıl yapılacak Brüksel Zirvesi'ne hazırlanırken, İttifakı buna uygun hale getirmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Brüksel, iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız