SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye Genelinde 342 AVM

0
Güncellendi - 2015-12-28 00:12:52
Türkiye Genelinde 342 AVM
A- A+ PAYLAŞ

2014 Eylül ayı itibariyle Türkiye genelinde 342 adet AVM ve 9 milyon 955 bin 785 metrekare kiralanabilir AVM alanı bulunduğu açıklandı. 

Eva Gayrimenkul Değerleme ile Akademetre tarafından hazırlanan rapora göre Türkiye genelinde 342 adet AVM ve 9 milyon 955 bin 785 metrekare kiralanabilir AVM alanı bulunduğu açıklandı. Raporda, 2014 yılı sonunda kiralanabilir alışveriş merkezi (AVM) alanının 11,2 milyona yükseleceği şeklinde öngörülüyor. Yılın başında oluşturulan verilere göre 2014 yılı içerisinde açılacağını söylenen 64 AVM projesinden sadece 16 tanesi açıldı. Bunun sebebi ise firmaların açılışları ertelemesi, yatırım fonksiyonunu değiştirmesi veya direkt projeden vazgeçmesi olarak bildirildi.

Rapora göre, 2016 yılı sonuna kadar Türkiye’de yaklaşık 13,5 milyon metrekare AVM kiralanabilir alanı olduğu ancak biraz her zaman deklare edilenden daha az AVM açılışı ile Bu bağlamda 13,5 milyon metrekare tavan seviye olarak kabul edilmesi gerektiği açıklandı.

2014 Eylül sonu itibariyle toplam 342 AVM’den 112’si ile Türkiye’nin en fazla AVM sayısına sahip şehir İstanbul oldu ve yaklaşık yüzde 74’ü Avrupa Yakası’nda olmak üzere toplam kiralanabilir alan 4,3 milyon metrekare’ye ulaştığı öğrenildi. Ayrıca 2014 Eylül ayı sonuna kadar açılmış olan 16 AVM’nin 7 tanesi İstanbul’da oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız