SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Geri Dönmemeli"

0
Güncellendi - 2015-12-28 03:16:38
A- A+ PAYLAŞ

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın’ın katılımı ile düzenlenen istişare toplantısında sorunlar masaya yatırıldı. 

Akkoza Otel’de düzenlenen istişare toplantısında konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, önümüzdeki Pazar yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Bu seçimlerin istikrarının devamına karar verilip verilmeyeceğine yönelik bir süreç olduğunu söyleyen Yalçın, “Siyaset yönetilirken toplulukları kamplaştırmaktan uzak, kucaklaştırıcı söylemlere yer verilmelidir. Türkiye’de siyasetin zemininin yavaş yavaş değiştiğini görüyoruz” dedi.

Şu ana kadar Türkiye’de siyasi zeminin genelde kamplaştırıcı bir üslupla oluştuğunu belirten Yalçın, “Artık bu süreçler geride kaldı. Sosyal talepler, çalışanların sorunlarına odaklanan taleplerin ön plana çıktığı bir seçim ortamında, bazı siyasetçilerin bu tür söylemlerinin bizi huzursuz ve rahatsız ettiğini ifade ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin bir daha vesayet iklimine teslim olmaması lazım. Türkiye bir daha geri dönmemelidir. Bulunduğu noktadan çok daha ileri gitmek zorundadır” diye konuştu.

Son hükümet döneminde Türkiye’nin kazandığını ifade eden Yalçın, “Türkiye'nin seçimi, hangi siyasi parti olur, hangi siyasi parti olmaz konusu bizim gündemimiz dışındadır. Bizim sivil toplum örgütü olarak söyleyeceğimiz şudur: İstikrarın, çözüm sürecinin, yeni anayasa sürecinin devam etmesi ve Türkiye’nin eski barikatlardan kurtularak daha ileri adım atması gerekir. Türkiye sadece kendisini ilgilendiren bir ülke değil, etrafındaki mazlum ve mağdur coğrafyaları da ilgilendiren bir ülkedir. Onun için Türkiye’de çok partili koalisyonlara atıfta bulunan bir süreçten geçiyoruz. Çok partili koalisyonlar şimdiye kadar Türkiye’ye kaybettirdi. Türkiye’ye kazandırdığı tek dönem ise 54. Hükümet dönemi olmuştur” dedi.

Taleplerine duyarlı olacak bir hükümet kurulmasını temenni ettiklerini belirten Yalçın, “Çünkü çalışanların çözüm bekleyen sorunları var. Türkiye’de kamu çalışanları açlık sınırı ile yoksulluk sınırı arasında yaşıyor. Çalışanlarımızın refah sınırında yaşaması, refah payından hakkını alması, insani gelişmişlik endeksinde Türkiye’nin de yerini alması gerekiyor. O yüzden toplu sözleşme masasında 11 hizmet kolunun tamamında genel yetkili konfederasyon olarak masada çalışanların taleplerinin takipçisi ve kavgacısı olacağız. Kazanımları artırmanın mücadelesini vereceğiz" dedi.

Toplantıya katılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık da yaptığı konuşmada, her seçimde seslerinin kısılmaya çalışıldığını belirterek “Allah’a şükürler olsun ki hiçbir seçimde bizim sesimizi kısamadılar” dedi. 

Eski Türkiye’yi herkesin hatırlaması ve hatırlatması gerektiğine vurgu yapan Çalık, geçtiğimiz günlerde Hürriyet Gazetesi’nin attığı manşeti eleştirdi. Gazetenin halkın oyları ile seçilen Erdoğan’a gönderme de bulunduğunu ifade eden Çalık, “Buna en güzel cevabı halk sandıkta verecektir” dedi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız