SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye İçin Beyin Fırtınası

A- A+ PAYLAŞ

ABD Dışişleri, özel bir Türkiye toplantısı düzenledi. ABD’li bir yetkili, “Doğru yolda mı ilerliyoruz değerlendireceğiz. Ne yöne gitmemiz gerektiğini belirlemek için sıra dışı düşüneceğiz” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı, önceki gün Dışişleri Bakanı Hillary Clinton’ın başkanlığında Türkiye konusunda özel bir toplantı düzenledi. “Türkiye Politikası Oturumu” başlıklı, en üst düzeyde katılımla gerçekleşen toplantıda Müsteşar Jack Lew, Bakan Yardımcısı Phil Gordon ve Politika Planlama Direktörü Anne-Marie Slaughter de katıldı.

Politika değişikliği yok

Dışişleri Bakanlığı’nın haftalık duyurusunda belirtilen basına kapalı toplantıyla ilgili ayrıntılı açıklama yapılmadı. Bakanlık Sözcüsü Mark Toner, konuyla ilgili “Uzun süre önce belirlenen bir toplantı. Bu tür toplantıları her zaman yaparız. Önemli konularda bir tür politika derinleştirmesidir ki, Türkiye bu konulardan biri” diye konuştu.

Ancak üst düzey bir Dışişleri yetkilisi, toplantının bir tür ‘düşünce kuruluşu tarzı’ bir çalışma olduğunu belirterek şöyle dedi: “Bu toplantının nihai amacı, serbest, think tank’vari bir yöntemle doğru yolda ilerleyip ilerlemediğimize, ele alabileceğimiz başka alanlar olup olmadığına bakmak. Ne yöne gitmemiz gerektiğini belirlemek için sıradışı düşüneceğiz.”
Bakanlık yetkilisi, “Toplantının, bir tür politika değişikliğinin işareti mi olduğu” sorusuna, “hayır” yanıtını verdi.

Komitedeki o toplantıyla ilgili

ÖZEL oturumun, geçen ay ABD Kongresi Dış İlişkiler Komitesi’nde düzenlenen ve Türkiye’nin Batı’dan uzaklaştığı yorumlarının yapıldığı oturumla ilişkili olduğu öğrenildi. Amerikalı yetkili, Kongre’den Dışişleri Bakanlığı’na Türkiye politikası konusunda bir baskı olup olmadığı sorusuna “Yok” demekle yetindi. Toplantıda ABD’nin Irak’tan çekilmeye hazırlandığı, İran krizinin sürdüğü, Beyaz Saray’ın Ankara’ya atamak istediği Büyükelçi Ricciardone’nin ise Senato’da Cumhuriyetçilerin engeline takıldığı bir sırada, kritik konuların ele alındığı öğrenildi.

Davutoğlu: ABD’deki toplantı ilişkilerin önemini gösteriyor

DIŞİŞLERİ Bakanı Ahmet Davutoğlu ABD Dışişleri Bakanlığı’nda Türkiye konusunda düzenlenen toplantının, Türk-Amerikan ilişkilerinin ne kadar önemli olduğunu gösterdiğini söyledi. Davutoğlu dün Meksika Dışişleri Bakanı Patricia Espinosa ile düzenlediği basın toplantısında bir soru üzerine: “Biz de bakanlığımız bünyesinde böyle değerlendirme toplantıları yaparız. Bunu ilişkilerimizin doğal sonucu olarak görüyoruz. Türkiye ile ABD arasında son dönemde gittikçe artan bir işbirliği söz konusudur.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız