SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye İçin Fırsattır"

0
Güncellendi - 2015-12-27 14:23:45
A- A+ PAYLAŞ
Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nı (MTSO)  ziyaret eden Akbank Genel Müdürü Hakan Binbaşgil gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Ekonomi sağlıklı gidiyor diyen Genel Müdürü Hakan Binbaşgil, " Bütçe disiplini var. Özellikle yabancı ülkelerle kıyasladığımızda iyi noktadayız. Kamu borcu da yüzde 40’ların altında. Daha iyi olabileceğimiz alanlar da var. Cari açığımız iyiye doğru gidiyor. Geçen sene cari açığımız daha fazlaydı. Bu konuda ihracat oranı önemlidir. İhracat potansiyelinin artması lazım. Birde ithalatımıza bakmak lazım. Bir ülkenin bankacılık sektörü ne kadar iyi olursa o ülke için şanstır. Türkiye’de kuvvetli bir bankacılık sektörü var. Yurt dışında birçok ülkede sıkıntı var. Bankacılık sektörü de sıkıntılı. Türkiye’de sermayesi güçlü bankacılık sistemi var. Türkiye’nin büyümesi için bu fırsattır. Türkiye 2023’ü hedeflemiş. Şimdiden 12-13 yıl sonrasını planlamayı düşünüyoruz. Kısacası, ekonomi olumlu bir trendte" ifadelerini kullandı. 
 
Ziyeretten duyduğu memnuniyeti dile getiren MTSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise konuşmasında, "AB kriterlerinin üzerine çıktık. Gönül istiyor ki, daha fazla kredi alalım, daha fazla aş ve üretim imkanı oluşturalım. İşsizlik rakamlarının yüzde 9’lara inmesi iyi bir gelişmedir. Bankalardan alınan kredilerin işsizlik rakamlarının gerilemesinde ciddi etkisi vardır." diye konuştu.  Ülke ekonomisine yılda 400 milyon dolar atkı sağlayan kayısı konusuna da değinen Erkoç, "Kayısı üreticilerine kredi verilmeli.İşçi, ücretini ödemek için kısa sürede kuru kayısıyı pazara getiriyor. Dolayısıyla fiyat düşüyor" dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız