SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye İle Gizli Anlaşma Yapma'

A- A+ PAYLAŞ

Alman Dışişleri Bakanı Guido Westerwelle, Ankara’da ahde vefa ilkesine bağlılığını vurgulayarak Türkiye’nin AB sürecinin devamına destek vermesi, koalisyon ortağı hristiyan demokratları öfkelendirdi.

Hristiyan Sosyal Birliği CSU Genel Sekreteri Alexander Dobrint, sert tepkisini dile getirirken Almanya'nın çıkarlarının, uluslararası çıkarların ardında tutulmaması gerektiğini söyledi. Dobrint, “Kendisine Türkiye ile gizli anlaşmaları yapmamasını öneririm. Sonuçta cam kırıklarını koalisyonda haftalarca biz temizlemek zorunda kaliyoruz" şeklinde konuştu.

CSU Genel Sekreteri Dobrint, partisinin bir toplantı çerçevesinde yaptığı açıklamada, Westerwelle'nin başkanlığını yaptığı Hür Demokrat Parti (FDP) ile koalisyon ortağı olduklarını hatırlatarak, "Polonya’da yaptığı gibi, Türkiye ile gizli bir anlaşma yapmamasını öneririm. Sonuçta cam kırıklarını koalisyonda haftalarca biz temizlemek zorunda kalıyoruz" ifadesini kullandı.Deutsche Welle’ye göre, Almanya'nın çıkarlarının uluslararası çıkarların ardında tutulmaması gerektiğini söyleyen Dobrindt, Türkiye'nin, AB üyeliği için gerekli siyasi ve ekonomik temel şartları yerine getirmekten çok uzak olduğunu da savundu.

-KOALİSYON’DAKİ GERGİNLİKLERİ DAHA DA ALEVLENDİRİLDİ-

Bu arada, DW'e göre, Dobrint’in açıklamaları ve bunlara FDP'den gelen tepki ile yaşanan söz düelosunun, koalisyon hükümetindeki gerginlikleri daha da alevlendirdi. Haberde FDP’li Devlet Bakanı Werner Hoyer'in, Dobrint’in sözlerine tepki göstererek CSU’yu koalisyon protokolünü zedelemekle ve dikkatleri kendisine çekmeye çalışmakla suçladığına dikkat çekildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız