SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye İnsansız Deniz Aracı Üretti

0
Güncellendi - 2015-12-27 18:37:52
Türkiye İnsansız Deniz Aracı Üretti
A- A+ PAYLAŞ

Dünyada sınırlı sayıda ülkede üretilebilen insansız deniz araçları, artık Türkiye’de de üretiliyor. Üretici firmanın CEO’su Turgay Maleri, “Eskiden asker ve ordularla fethedilen yerleri, artık teknolojimizle fethedebilmeyi öngördük” dedi.

 

Savunma sanayinde önemi sürekli artan daha önce ihtiyaç anında değişik ülkelerden talep ettiğimiz su altı arama kurtarma ve mayın temizleme araçları artık Türkiye’de de üretiliyor. Yazılımından donanımına tamamen Türk mühendisleri tarafından üretilen araçlar teknolojik alanda Türkiye’nin göğsünü kabartacak güçte. Dünyada sadece birkaç gelişmiş ülkede üretilebilen insansız deniz araçlarının Türkiye’deki üretici firmasının ceo’su Turgay Maleri İHA’ya konuştu.

 

Ürettikleri insansız deniz araçlarının tamamen Türk mühendisler tarafından geliştirildiğinin altını çizen Maleri, araçların Savunma Sanayi Müsteşarlığı ve TÜBİTAK’ın destekleriyle geliştirildiğini ifade etti. Araçların yurt dışından alınması yerine Türkiye’de üretilmesinin önemine dikkat çeken Maleri, şu ifadeleri kullandı:

 

’’YAZILIMDA YURTDIŞINA BAĞIMLI KALMIYORUZ’’

 

“İnsansız deniz araçlarının Türkiye’de üretilmesinin büyük avantajları var. Bir kere yazılım olarak kesinlikle yurtdışına bağımlı kalmıyoruz. Ve bu yazılımla ilgili yapılabilecek her türlü değişiklik artık bizim mühendislerimiz tarafından yapılıyor. Bu araçları Türkiye’de milli olarak geliştirmenin verdiği gururla, bunlara “Çanakkale”, “Gelibolu” gibi milli isimler verelim istedik. En derin yerlerde görev yapabilen bu robotların Türkiye’de yapılıyor olması, başka ülkelere de bu teknolojiyi transfer etmemizi mümkün kılıyor.

 

’’DÜNYADA ÜRETEBİLEN BİRKAÇ ÜLKEDEN BİRİYİZ’’

 

Hala denizlerde ve okyanuslarda 1. ve 2. Dünya savaşlarından kalma mayınlar var. Ve bunların temizlenmesinde bazı zorluklar yaşanıyor. Bazen derinlere dalınamıyor. İşte bu mayınları görüp yok edebilecek deniz araçlarına ihtiyaç vardı. İnsansız araçlarımız binlerce metre derinliğe dalıp, üzerindeki kamera ve ışık sistemleriyle mayınları tespit edip yok edebiliyor.

 

Bu araçlar sayesinde, daha önce askerlerle, ordularla fethedilen yerleri, bizler artık teknolojimizle fethetmeyi öngördük. İnsansız deniz araçlarının yanında kara araçlarının da çalışmalarını sürdürüyoruz. Biz bunları dünyada üretebilen birkaç ülkeden biriyiz.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız