SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye İyi Yönetilmiyor"

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:18:18
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İslam ülkelerine çağrıda bulunarak laikliği benimsemelerini istedi, laikliğin terörün panzehiri olduğunu söyledi. 

Partisinin grup toplantısında konuşan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Paris’te yaşanan terör saldırısına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bütün dünyanın düşüncenin özgürce ifade edilebileceği bir dünya istediğini ortaya koyduğunu ve kendilerinin de her düşüncenin özgürce ifade edildiği bir Türkiye ve dünya istediklerini kaydeden Kılıçdaroğlu, “Teröristler terörü İslam adına yaptıklarını söyledi, bütün devlet başkanları İslam ile terör arasına mesafe koyuyor. İslamiyet’in teröre kaynaklık yapamayacağını söylediler. Başta Merkel ve Hollande’a İslam ile terörü ayrıştırdıkları için, teşekkürlerimizi sunuyoruz” dedi.

Terörle mücadele konusunun bir ülkenin iç işi olmadığını, uluslararası boyutuna bakmak gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Terörün lanetlenmesi gerektiği bütün uygar dünyanın ortak görüşü olarak ortaya çıkmıştır. Terör lanetlenmelidir. Biz öteden beri CHP olarak terör nereden ve kimden gelirse gelsin lanetliyor ve kınıyoruz” diye konuştu.

İslam dünyasında laikliğin ne kadar önemli olduğunu terörün gösterdiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, İslam dünyasına bir çağrıda bulunarak şunları söyledi: “Büyük önder, bir dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk’ün daha o yıllarda laikliği Türkiye’ye getirmesi İslam dünyasında Türkiye’nin öncü rol oynamasını sağlamıştır. Bütün İslam dünyasına sesleniyoruz, lütfen laikliği benimseyin. Düne kadar laikliği dinsizlik olarak tanımlıyorlardı, laiklik inançların güvencesidir. Laiklik terörün panzehiridir." 

Paris’te yaşanan terör saldırısı ile yaklaşık aynı zaman dilimi içinde birçok ülkede terör saldırısı yaşandığını belirten ve örnekler veren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Terör sadece Paris’te mi oldu, hayır. Aynı zaman dilimi içinde Nijerya’da 2 bin insan katledildi. Din, iman adına katledildi. Lübnan’da El Nusra 39 kişiyi katletti, Yemen’de El Kaide’ye bağlı terör örgütü 35 kişiyi katletti, Sultanahmet’te nöbet bekleyen bir polisimiz katledildi. Terör bu kadar acımasızdır. Türkiye terör konusunda hep mesafeli durdu. Radikal grupların yuvalandıkları yer Afganistan ve Pakistan’dır. Yanlış bir Suriye politikaları ile o radikal grupların Türkiye’nin komşusu olduğunu gördük.” 

Türk dış politikasını eleştiren ve hükümetin IŞİD’i terör örgütü olarak kabul etmediğini ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Dış politikada yalnız kaldılar. Kimsenin itibar etmediği bir ülke konumuna geldiler. ‘Bizim yalnızlığımız değerli yalnızlıktır’ dediler. Davutoğlu, Fransa’ya gittiğinde bazı çevreler tarafından acımasızca eleştiriliyorsa oturup kendisine bir bakması gerekir. IŞİD denen terör örgütü, bütün dünya kabul ediyor terör örgütü olduğunu, bir iktidar kabul etmiyor, AK Parti iktidarı kabul etmiyor. Gazetecileri doğramak, çoluk çocuğu kurşunlamak ne zamandan beri terör kapsamından çıktı. İşin özeti; Türkiye iyi yönetilmiyor. Halkın kafasında şu soru var, ‘ne olacak bu memleketin hali?’ Bizde şunu söylüyoruz, bu soruyu soruyorsan yurttaş olarak görevini yerine getiriyorsun demektir, CHP’ye iktidar kapısını araladın demektir.” 

“Terör örgütlerinin uyuyan hücreleri Türkiye’de konuşlanıyor” ifadelerini kullanan Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye’den terör örgütlerine katılımların olduğunun altını çizdi. Sınırların terör örgütü mensupları için yolgeçen hanı olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin dış politikada olduğu gibi iç politikada da başarısız olduğunu iddia etti. Kılıçdaroğlu, CHP Sözcüsü Haluk Koç’un açıkladığı torpil listesine değinerek, “Onların çocukları sınavlara dahi girmeden atandılar, senin çocuğun sınava girdiği halde atanamadı. ‘Burada büyük bir adaletsizlik var’ diyorsan adresin belli, CHP” diye konuştu.

YOLSUZLUK VE RÜŞVET İDDİALARI

Eski Bakanların rüşvet aldıklarını iddia eden ve bunların unutulmaması gerektiğini kaydeden Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Yeterli delil yok' diyorlar. Daha ne olsun. ‘Suç işlediklerine dair bende hiç şüphe oluşmadı’ diyor. Maliye Bakanlığı uzmanı raporunu yazıyor, gerek Zafer Çağlayan gerekse öbür Bakanların mal varlıkları ile gelirleri arasında ciddi bir orantısızlık tespit ediyor. Daha ‘delil yok’ diyorlar. Burada yolsuzluk var demektir. Bu kararı verenlerde ahlak yok, ahlakın kırıntısı da yok. Din iman da yok, vicdan da yok, Allah, kul sevgisi de yok. Hırsızlık yapılıyor açıkça. Şimdi Genel Kurula gelecek, televizyonun yayın yapmadığı bir güne getirecekler büyük olasılıkla. Ama biz sonuna kadar bu davayı sürdüreceğiz, bu bizim namus görevimizdir” 

“EMEKLİNİN HAKKINI BEN SAVUNACAĞIM”

Emeklilere yapılan zamları eleştiren Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı: “700 milyarlık kol saati takıyor, dosyası kapanıyor. Emeklinin dosyasını ben açıyorum, sonuna kadar senin hakkını savunacağım. Emeklilikte yaşa takılanlar, sizin sokağa atılmanızı bizim vicdanımız kabul etmez. CHP milletvekilleri kanun teklifi hazırladı, TBMM Başkanlığına sundular. Sizinle CHP Genel Başkanı olarak ayrı bir toplantı yapacağız. Sizin hakkınızı 12 yılda kimse savunmadı, senin şimdi bir görevin var, Haziran’da seçim var, AK Parti’ye sırtını döneceksin, altı oku göreceksin.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız