SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Kardeşlerinin Yanında"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:35:56
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dostluk Grubu Başkanı Ömer Faruk Öz, “Türk halkı elbette ki esarete boyun eğemezdi” dedi. 

Ömer Faruk Öz, KKTC’nin 29. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, "15 Kasım 1983 günü Kıbrıs Türk halkının ve siyasi yaşamının, mücadelelerini devlet olgusuyla bağımsızlığını ilan ettiği önemli ve tarihi bir gündür. 29 yıl önce KKTC, Türk halkının bağımsızlık ve özgürlük mücadelesi ile kendi kaderini tayin ederek 'Kıbrıs Türk Federe Meclisi'nin gerçekleştirdiği olağanüstü oturumla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunu ve bağımsızlık bildirgesini tüm dünyaya duyurmuştur. Yıllarca vatandaş haklarından yoksun bırakılan Türk halkı, elbette ki esarete boyun eğemezdi. Bağımsızlık ve hak uğruna sayısız şehit vererek elde ettiği o günde ve Kıbrıs Türkü'nün varlığını sürdürmesi noktasında bu günde de Türkiye her zaman kardeşlerinin yanındadır. Ada’da kalıcı ve adil bir barış olması için uğraş veriyoruz. Hükümet olarak Kuzey Kıbrıs Türk halkımızın yaşadığı yeşil ada, cennet ada ve yavru vatan olarak sahip çıktığımız Kıbrıs’ımızın ve Kıbrıslı halkımızın her zaman yanında olduğumuzu ifade etmek isterim. Kıbrıslı soydaşlarımızın bağımsızlık günü kutlar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bağımsız bir devlet olarak kurulmasında, Kıbrıs Türk halkının sömürge altında kalmadan insanca ve onurlarıyla yaşamlarını devam ettirmeleri için hayatlarını feda eden şehitlerimize şükranlarımızı bir kez daha bildirerek, onlara Cenab-ı Allah’tan rahmet dilerim. Ruhları şad olsun“ dedi. 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız