SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Kritik Role Hazır'.!

A- A+ PAYLAŞ

Erdoğan, İngiliz Guardian gazetesine verdiği röportajda, uzun sürecek askeri harekâtın Libya’yı ikinci bir Irak veya Afganistan’a çevirebileceğini söylerken Türkiye’nin Libya’da ateşkes sağlanması için arabuluculuk yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Erdoğan, Libya hükümeti ve isyancıların başkenti Bingazi’de bulunan Libya Ulusal Konseyi’yle yaptıkları görüşmelerin sürdüğünü ifade etti. Erdoğan, NATO’yla yapılan anlaşma altında, Türkiye’nin NATO ile yaptığı bir anlaşma gereği, insani yardım iletme amacıyla Bingazi’de, isyancıların elinde bulunan havaalanı ve limanın kontrolünü üstleneceklerini söyledi.

Erdoğan, Libya’da ateşkes sağlanması ve akan kanların durması için Kaddafi’nin “NATO güçlerine en kısa zamanda güven verecek şartlar sunması gerektiğini” ifade etti.

Tek taraflı tüm müdahalelere karşı çıktıklarını ve Fransa İçişleri Bakanı Claude Guéant’ın dile getirdiği ‘yeni bir haçlı seferi’ gibi ifadelerini asla kabul etmeyeceklerini belirten Erdoğan, Türk hükümetinin Birleşmiş Milletler (BM) kararlarına bağlı olarak hareket edeceğini belirtti.

“Türkiye için Libya halkını vurmak veya bombalamanın söz konusu olamayacağını” söyleyen Erdoğan, “Türkiye’nin rolü en kısa zamanda Libya’dan geri çekilmek ve halkın demokratik talepleri konusunda birlik ve bütünlüğü sağlamak olacak” dedi.

Libya’daki operasyonla, Irak ve Afganistan arasında benzerlik kuran Erdoğan, “Irak’ın Körfez Savaşı’ndan 20 yıl sonra bile bedel ödediğine” dikkat çekti ve “Yeni bir Afganistan veya ikinci bir Irak'ın ortaya çıkmasından korkuyorum. Batılı güçler Afganistan’a 10 yıl önce girdiğinde, operasyonun günler içinde biteceğini söylemişlerdi. Aynısı Irak’ta da yaşandı” dedi.

Libya’daki askeri operasyonun sürmesi halinde bunun ülke halkı için çok ağır sonuçlar doğuracağını belirten Erdoğan, “Bunun yankıları sadece Libya ile sınırlı kalmaz, müdahalede bulunan ülkeleri de etkiler” dedi.

Erdoğan sözlerini şu şekilde devam etti: “Libya’daki iç savaşın sona erdirilmesi lazım.”

Başbakan aynı zamanda, Kaddafi rejimi ve isyancılar kabul ettiği takdirde, BM, Arap Birliği ve NATO çerçevesinde arabuluculuk yapabileceklerini söyledi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız