SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Kurallara Uyuyor"

0
Güncellendi - 2015-12-27 15:11:47
A- A+ PAYLAŞ

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, tezkerenin bir savaş kararı olmadığını, ancak Suriye’nin de bu konuda kurallara uyması gerektiğini söyledi. 

Malatya’da İnönü Üniversitesi’nin akademik yıl açılış törenine katılan TBMM Başkanı Çiçek, TBMM’den tezkerenin geçmesi ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, "İnşallah o tezkerenin gereğini yapmak lüzumu hasıl olmaz. Suriye yöneticileri ve onu destekleyenler, Ortadoğu zaten kan ve barut fıçısı haline geldi, bunu daha ileriye taşıyacak bir politikanın içerisinde olmazlar. Türkiye uluslararası hukuktan doğan haklarını korumak için böyle bir kararı almak ihtiyacını duymuştur. Konuyu bu çerçevede değerlendirmek gerekiyor. Çünkü belli bir süreden beri maalesef Suriye’de yaşanan bu gelişmeler sebebiyle Türkiye bundan ciddi ölçüde rahatsız oldu. Zaman zaman atışlar oldu, Türkiye sabırla daha ileriye bir noktaya gelmesin diye soğukkanlı davrandı. Böyle bir tezkereye ihtiyaç olduğu için de Meclisimiz de kararını verdi. Tabi Meclis tartışma yeridir. Her siyasi partimiz, söz alan her arkadaşımız ülke yararına görüşlerini dile getirmiş oldular. Herkes düşüncelerini söylesin diye Meclisler var. Herkes düşüncesini orada gündeme getirmiş oldu. Ama sonuçta da Meclis, Türkiye Cumhuriyeti devletinin elini de güçlendirmek için böyle bir karar almış oldu” dedi.

Tezkerenin bir savaş kararı olsun istemediklerini söyleyen Çiçek, “Savaş kararı olsun istemiyoruz. Yani trafik kazası olsun istemiyoruz. Ama bizim kurallara tek başımıza uymamız yetmez, karşıdan gelenin de kurallara uyması lazım. Karşıdan gelen sarhoşsa, ehliyeti yoksa, arabası yol şartlarına uygun değilse, gelip size çarpıyorsa, orada değerlendirmek lazım. Tabi Türkiye kurallara uyuyor” diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız