SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Makas Değiştirme Arefesinde"

0
Güncellendi - 2018-05-13 05:24:24
A- A+ PAYLAŞ

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, " Türkiye bir makas değişimi arefesinde ve bu değişiklikle biz şunu hedefledik; etkin bir yönetimi hedefledik, güçlü meclisi hedefledik. Bu sistemin iki ayağı var güçlü hükümet güçlü meclis.” dedi.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat’ı ziyaret etti.

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, “Ülkemiz önemli bir sürece gidiyor. Bildiğiniz gibi 24 Haziran seçimlerine az bir süre kaldı. Esasında Türkiye bir anlamı ile bu seçimlere 16 Nisan 2017 tarihinde Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemine ‘Evet’ diyerek 24 Haziran’ı işaret etmişti.

O gün sistem değişikliğine 'evet' diyen halkımız inşallah 24 Haziran'da da yine oylarıyla bu sistemin uygulamasını kim yapacak onu belirleyecek. O gün bu siteme karşı çıkanlar, o gün bu sistemin bütün yönleriyle eleştirenler bugün biz 'bu sistemi en iyi uygularız' deyip iş başına geçmek isteyenler o günde ifade ettiğimiz gibi insanlarımız samimi olmalı, insanlarımız tutarlı olmalı ve ilkeli olmalı. Biz liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın önderliğinde hep tutarlı ve ilkeli siyaseti izledik. Türkiye bir makas değişimi arefesinde ve bu değişiklikle biz şunu hedefledik; etkin bir yönetimi hedefledik, güçlü meclisi hedefledik. Bu sistemin iki ayağı var güçlü hükümet güçlü meclis” diye konuştu.

Bakan Tüfenkci şunları söyledi:

“24 Haziran seçimleri bir milat, Türkiye için bir milat. Türkiye bu fırsatı iyi değerlendirmesi gerekir. Şu veya bu kırgınlıkları bahane ederek Türkiye'nin geleceğine kimse ipotek koymamalı şu veya bu nedenle Türkiye'nin bekası noktasında oluşturulan cumhur İttifakı noktasında Türkiye'nin güçlenerek çıkması gerektiğini, çünkü Türkiye'nin etrafındaki oynan oyunlara Türkiye'nin daha dün Afrin'de gerçekleştirdiği operasyonları, Fırat Kalkanı operasyonlarını, PKK'ya, KCK'ya yönelik, terör örgütlerine  yönelik operasyonları hatırlarsanız; bu operasyonların taçlanabilmesi için, bu operasyonların kalıcı olabilmesi için istikrar, güven, huzur çok çok önemli. İnşallah 24 Haziran'da milletimiz bunu gerçekleştirecek. Artık söz ve karar milletin."

- Malatya-Elazığ arası raybüs Bakanlar Kurulu’nda

Malatya'nın geldiği nokta itibariyle cazibe merkezi konuma geldiğini ve 6. Bölge  teşviklerinden yararlanacağını belirten Tüfenkci,  "Yakında inşallah Malatya-Elazığ arasına raybüs deneme seferlerine başlanacak. Bununla ilgili bakanlar kurulu inşallah önümüzdeki Pazartesi günü  imzaya açılır. Malatya-Elazığ arasında da bir raybüs seferleri başlatılarak özellikle iki ilin arasındaki ekonomik ölçeği de arttırmak istiyoruz." dedi.

Malatya’ya ikinci bir müjde vermek istediğini belirten Bakan Tüfenkci, Malatya'ya yaklaşık 130 milyon liralık bir yatırımın geleceğini  ve elektrikli lokomotiflerin bakım ve tamirinin yapıldığı bir tesisin kazandırılacağını da kaydetti.

Tüfenkci, “Vagon Onarım Fabrikasını Kızılay’a vermiştik, lojistik merkez birlikte yapılsın diye. Ancak tek teklifi Kızılay verdiği için ihale  iptal edildi. Ama yeniden ihaleye çıkıldı. Tahsisi yapıldıktan sonra orası da hızlı bir şekilde faaliyete geçecek.” dedi.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • sevim (5 yıl önce)
    sayın bakanım engelliler arasında ayrım yapmayın sadece bir arkadaşımıza adapte olmayın ah almayın bizlerde engelliyiz bizleride unutmayın
    0
    0
    Yanıtla
  • GÖKMEN (5 yıl önce)
    MAKAS DEĞİL TIRPAN GELİYOR RAHAT OLUN SİZ EN SON BELEDİYE BAŞKANIN YERİNE GETİRDİĞİNİZ RESİMDE Kİ ZAT BARDAĞI TAŞIRAN EN SON DAMLA OLDU BEN ARTIK AK PARTİYE OYUMU VERMEYECEĞİM SİZİN ÇARKINIZ DÖNÜP DÖNÜ AYNI YERE GELMEKTEN BIKMADI ÇÜNKÜ AMA MALATYA HALKI OLARAK BİZİ BIKTIRDI..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ali Yılmaz (5 yıl önce)
    24 Haziran’da Malatya’da siZe ve saz ekibinize millet bi makas atacakki reis topunuzu dağıtacak
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (5 yıl önce)
    Mademki Kızalaya verilme planı yapılıyordu o zaman formalite olarak esenlik teklif verseydide bu iş bitseydi artık bu ikinci ihalede uygular ve o kıymetli yeri faaliyete sokarlar bir zahmet
    0
    0
    Yanıtla