SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Okuyor' Kampanyası

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde organize edilen, ve 4 yıl sürecek olan "Türkiye Okuyor" kampanyası Malatya’da da düzenlenen bir törenle başlatıldı.

Atatürk Anıtı önünde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, öğrenciler, sanat ve kültür dostları ile mahalli ve mülki yöneticilerden oluşan topluğunu katıldığı ve İnönü meydanı önünde son bulan yürüyüş ve alanda yapılan konuşmalar ve mahalli sanatçıların da katıldığı kitap stantlarının gezilmesi ile sürdü.

“Türkiye Okuyor” kampanyasının başlama törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, DSİ, TCDD yetkilileri, ESKKK başkanı Ali Evren, Hacı Bektaş Veli kültür Merkezi Vakfı Genel başkanı Haşan Meşeli, Malatya Kültür Yaşam Derneği yöneticileri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ile şair-araştırmacı ve yazar ile çok sayıda öğrenci katıldı.

İnönü Anıtı önünde düzenlenen ve öğrencilerin günün anlam ve önemini belirten konuşmaları ile başlayan törende daha sonra sırasıyla mahalli sanatçılardan Şair Sevim Emir, araştırmacı-yapımcı Yakup Fırat, Kitap okuru Işıl Çırak ve araştırmacı-yazar Mehmet Ali Cengiz’in yaptığı konuşmalardan sonra Belediye Başkanı Cemal Akın, ve Vali Daşöz kampanya ve kitap okumanın yararları hakkında konuştular.

Vali Halil İbrahim Daşöz, kampanyanın ulusal anlamda çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Japonya geçmişte yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen bugün tüm dünyanın en büyük ekonomisi konumuna geldi. Bunun üç temel unsuru bulunuyor. Ancak bu üç temel unsurun en önemlisi eğitim ve okumadır. Tanrı hak edene her zaman hak ettiğini verir. Bu nedenle bizimde eğitim ve okumaya büyük önem vermemiz gerekiyor. Herkesin birbirine kitap hediye etme alışkanlığını kazandırması lazım. Gelecek için okumak ve eğitimi geliştirmek şart" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, kültürümüzde kitap okumanın farklı bir yerinin olduğunu ifade ederek, "Eskiden dinlenme ve oturma alanların adları anlama gelen kıraathanelerimiz, daha sonra bu hüviyetlerini yitirmişlerdir. Günümüzde tekrar bu kültürü yerleştirme çabaları sürdürülüyor. Millet olarak kitaba, okumaya ve ilme büyük önem vermemiz gerekiyor. Yeteri kadar kitap okumuyoruz. Eskiden bütün dünya da söz sahibi olan milletimiz eğitim ve okumada geri kaldığı için gerilemiştir. Bugün eğitim ve ilmin önemi ortadadır. Bizlerin bu kampanyalarla birlikte eğitim ve okumaya büyük önem vermeliyiz" şeklinde konuştu. Akın, "“Malatya Belediyesi olarak kampanyayı fevkalade önemsediklerini ve ellerinden gelen katkıyı sunmayı bir görevin ötesinde gelecek nesle karşı bir sorumluluk olarak gördüklerini söyleyen Belediye Başkanı H.Cemal Akın, konuşmasını şöyle tamamladı:

Belediye olarak, gerek yeni hizmet binamızda, gerek muhteşem Sümerpark içerisinde, gerekse Tecde Kültür merkezinde oluşturmakta olduğumuz kütüphanelerle bu projeye destek olacağız.

Kampanya süresi konunun üzerinde durmalı, çocuklarımıza yeniden nasıl bir okuma şevki aşılamalıyız. Bunun üzerinde kafa yormalı, daha başka yeni projeler geliştirmeliyiz.

Çağımızda bilgiye ulaşma yolları artık çok değişmiş ve kolaylaşmıştır. İnternet denilen bilgi ağı sayesinde bilgiye ulaşmak saniyelik bir tuşla kolay hale gelmiştir. Ancak kitabın ve kitaba bizzat dokunarak ondan yararlanmanın yeri ve tadı her zaman başkadır.

Bu nedenle devletimizin gerek bu kampanya, gerekse kütüphaneleri koruma adına başlatmış olduğu diğer proje ve çalışmaları takdir ediyor, yürekten destekliyoruz.”dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde oluşturulan kitap standları gezildi. Vali Halil İbrahim Daşöz, 91.000 dev öğrenci standında bulunan kitapları imzaladı ve mahalli sanatçıların kitap stantları gezildikten sonra Hükümet binası arkasında bulunan bir kahvehanede oluşturulan kitaplığın açılışı yapıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız