SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Okuyor' Kampanyası

A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde ve Milli Eğitim ile Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın işbirliği ve kamu –özel kurum/ kuruluşların katılımlarıyla ülke genelinde yapılacak ve 4 yıl sürecek olan “Türkiye Okuyor” kampanyası eşzamanlı olarak Malatya’da da başlatılıyor. Kampanya öncesi Milli Eğitim ve kültür adamlarından oluşan temsilcilerle bir toplantı yapıldı.

Temel eğitim hakkından yeterince yararlanamamış ve okuma-yazma bilmeyen yetişkinlere okuma-yazma becerisi kazandırmak, okur-yazar yetişkinlere ilköğretim düzeyinde eğitim imkan ve fırsatları sunmak, toplumda okuma bilincini oluşturarak kitap okuma alışkanlığını geliştirmek, daha geniş toplum kesimlerine bilgisayar okur-yazarlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırmak, böylece toplumsal ve kültürel kalkınma sürecine ivme kazandırarak dünyadaki lider ülkeler arasında yer alma amacı ile 5 Haziran Perşembe günü başlayacak olan tören programı şöyle:

Saat 09.00’da Atatürk Anıtı’na Çelenk sunma, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayacak tören, Dörtyol kavşağına kadar sürecek ve U dönüşü ile İnönü Meydanında son bulacak kortej eşliğinde yürüyüş.

Tören İnönü Meydanında yapılacak konuşma ve Malatyalı Gönüllü Kültür- Elçileri ile öğrencilerin yaptığı konuşmalarla son bulacak.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız