SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Olarak Onun Arkasındayız"

0
Güncellendi - 2016-03-20 17:02:22
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’ya gelen Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Malatya pazarcılarının sorunlarını dile getirdi.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Malatya’daki pazarcı esnafıyla bir araya geldi. Malatya pazarcılarının sorunlarının konuşulduğu toplantıya Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca, Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre Ümit Emre, Adıyaman Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Baki, Kayseri Pazarcılar Odası Başkanı Zekeriya Kaya, Kırklareli Pazarcılar Odası Başkanı Orhan İba, Eskişehir Pazarcılar Odası Başkanı Mehmet Çiçek, Ordu Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Üzüm katıldı.

Toplantıda ilk olarak konuşan Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre, Türkiye’de yaşanılan terör olaylarına değindi ve kimsenin terörle bir yere varamayacağını, birlik ve beraberliği kimsenin bozamayacağını aktardı. Emre, Türkiye’deki esnafların sıkıntılarının belli olduğunu ve bunları da genel başkanlarına ilettiklerini ifade etti.

Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca ise Türkiye’de meydana gelen hain terör saldırılarını kınadı. 25 gün önce iş yerinde kimliği belirsiz bir grubun saldırısına uğrayan Malatya Pazarcılar Odası Başkanı Ümit Emre Ümit Emre’yi ziyaret etmek ve yanında olduklarını göstermek amacıyla Malatya’ya geldiğini belirten Karaca, “Başkanımız Ümit Emre’ye yapılan saldırıyı kınamak ve onun yanında olduğumuzu göstermek amacıyla Malatya’dayız. Ümit Başkan’a yapılan saldırıyı kendimize yapılmış gibi kabul ediyoruz, kesinlikle bu saldırıyı kınıyoruz. Her kim bu saldırıyı gerçekleştirdiyse yaptıklarının bedelini yargı önünde ödemelerini bekliyoruz. Malatya esnafı gerçekten hak ettiği bir başkanı yakalamış. Ben Malatya’da diğer esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın da Malatya Pazarcılar Odası Başkanımıza sahip çıkmalarını ve arkasında durmalarını istiyorum. Çünkü biz Türkiye olarak onun arkasındayız” şeklinde konuştu.

Yeni yönetmelikler ve yeni yasaların çıktığını kaydeden Karaca, 29 maddelik pazarcı esnafını yakından ilgilendiren Pazar Yeri Yönetmeliği hakkında da konuştu. Karaca, “Malatya’da modern pazar yerlerinin eksikliğini gördüm. Modern pazar yerlerinin bir an önce yapılması gerekiyor. Cumhurbaşkanımızın talimatı var, 2017 yılına kadar modern Pazar yerlerinin yapılması lazım. Cadde ve sokakları kaldırarak modern pazar yerleri yapmak zorundayız. Modern pazar yerleri yapmadan da cadde ve sokakları kaldırmak doğru değil. Bana göre Malatya bu işte biraz gecikmiş. Türkiye’de birçok örnekleri var. Biz Malatya’da belediyemizin yapmış olduğu bir pazar yerine gittik. Bir binanın altına pazar yeri yapılmış, kolanlarla dolu bina. Orada sonuçta insanlar hizmet edecek, nezih bir ortamın olması gerekiyor ve buna önem verilmesi lazım. İnşallah büyükşehir belediye başkanlarımız, yerel yönetimler esnafımıza laik, güzel pazar yerleri yapar” diye konuştu.

iha

TÜRKİYE SEBZECİLER MEYVECİLER SEYYAR PAZARCILAR FEDERASYONU GENEL BAŞKANI ALİ KARACA, PAZAR PAZARINI ZİYARET EDEREK, ESNAFLA SOHBET ETTİ. (ZEYNEP IRMAK GÜRŞEN/MALATYA-İHA)

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Diriliş (8 yıl önce)
    Türkiye Sebzeciler Meyveciler Seyyar Pazarcılar Federasyonu Genel Başkanı Ali Karaca yazacağınıza sadece Ali karaca yazsaydınız keşke :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Baska bir isteğin var mı beyim :)
    0
    0
    Yanıtla