SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Önemli Bir Aktör"

0
Güncellendi - 2015-12-28 02:16:20
A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya  milletvekili aday adaylarından Osman Timurtaş, Çankaya'da "AK Parti'nin Dış Politika Vizyonu" konulu bir konferans verdi.

Timurtaş'ın konuya ilişkin basın bülteni şöyle:

"AK Parti Malatya Milletvekili A. Adayı Osman Timurtaş AK Parti Çankaya İlçe Gençlik Kolları’nda “AK Parti’nin Dış Politika Vizyonu” konulu bir konferans verdi. AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı binasında gerçekleşen konferansa ilçe teşkilat mensupları ile Türkiye’de okuyan uluslararası öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. 

Milli İrade Vücut Buldu

Yaklaşık iki saat süren konferansta konuşan AK Parti Gençlik Kolları Eski Genel Başkan Yardımcısı ve Dış İlişkiler Başkanı Timurtaş, Türkiye’de milli iradenin ilk defa bu kadar gerçek manada vücut bulduğunu söyledi. Türk ekonomisinin, silahlı kuvvetlerinin, istihbaratının, bürokrasisinin ve siyasetinin AK Parti döneminde millileştiğine vurgu yapan Timurtaş, “biraz önce saydığım tüm mekanizmalar daha önce dışarıdan kontrol ediliyordu. Ekonomimizi IMF yönetiyordu, silahlı kuvvetlerimize NATO yön veriyordu nitekim ilk defa NATO’nun tezgahından geçmemiş bir genel kurmay başkanına sahip olduk, MİT’in içinde yabancı istihbaratın elemanları cirit atıyordu, bürokrasimizi ve siyasetimizi İngiliz, Amerikan veya Alman ekolü denen dışarıdan kumandalı kişiler şekillendiriyordu. AK Parti ile birlikte bu alanlarda bağımsızlık mücadelesi verdik. Bunun içindir ki Gezi Parkı Olayları, 17-25 Aralık Darbe Girişimi ve Kobani olayları gibi birtakım taarruzlara maruz kaldık. Hamdolsun hepsini püskürtmeyi başardık” dedi. 

Yeryüzündeki Tüm Kavganın Nedeni Para

Yeryüzündeki tüm kavga ve savaşların tek nedeninin “para” olduğuna değinen Timurtaş, “para, tüm savaş ve kavgaların temel sebebidir. Dünyadaki kargaşaya ve savaşlara bakın hepsinin içinde elmas, altın, uranyum, petrol, silah, finans sektörü ve medya vardır. Mesela, sanayinin çarkları petrolle döner. Petrol de Ortadoğu’da var. Petrol kaynakları üzerinde yaşanan kavga çatışmalara dönüşüyor. Çatışmalar için silaha, silah için finansa, yaşanan çatışmaları örtbas etmek veya algıları istenilen şekilde yönlendirmek için medyaya ihtiyaç duyuluyor.  Ve maalesef bütün bu oyunu kuranlar ve bu gücü yönetenler Siyonistler” şeklinde konuştu. 

Avrupa, Sömürerek Zenginleşti

Timurtaş, normal şartlarda dünyanın en zengin insanlarının Afrikalılar olması gerektiğine dikkat çekerek şunları dile getirdi: “Çünkü Afrika’nın tüm ülkeleri altın, elmas, uranyum gibi oldukça değerli madenlere sahiptir. Fakat Avrupalılar gelip Afrika’yı sömürdükleri için Afrika kıtası dünyanın en fakir bölgesi haline gelmiştir. Avrupa ülkelerinin hemen hepsinin zenginlik kaynağı Afrika başta olmak üzere çeşitli kıtalardaki sömürgeleridir. İngiltere, Fransa, İtalya, Belçika, Portekiz ve İspanya başta olmak üzere neredeyse tüm Avrupa ülkeleri sömürgecidir”.  

Timurtaş, IMF, Birleşmiş Milletler (BM) ve Dünya Bankası gibi uluslararası kuruluşların kuruluş amaçlarına uygun hareket etmediklerinin altını çizerek şunları söyledi: “BM’nin kuruluş amacı dünyadaki savaşların ve kavgaların son bulmasıdır. Fakat BM’nin bugüne kadar çözdüğü pek bir uluslararası sorun olmadığı gibi kavga ve savaşlar olağan hızıyla devam ediyor. Her yıl milyonlarca insan ölmeye devam ediyor. BM ise sadece ölü sayıcılığı yapıyor. BM Güvenlik Konseyi’nin beş daimi üyesinin veto hakkının bulunması tam bir adaletsizliktir. Dünya bu beş ülkeye göre dizayn edilmektedir. Bu ülkelerden biri bile bir tasarıyı veto ettiğinde konu kapanıyor.  Dolayısıyla dünyanın tüm ülkeleri evet dese bile beş daimi üyeden sadece biri hayır dediğinde hayır diyen bu ülkenin dediği oluyor. Onun içindir ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ‘dünya beşten büyüktür’ diyor”. 

Türkiye Önemli Bir Aktör Haline Geldi

Türkiye’nin 12 yılda uluslararası arenada önemli bir aktör haline geldiğini söyleyen Osman Timurtaş, bunun Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner bakış açısı ve bireysel karizması ile Ahmet Davutoğlu’nun uluslararası konulardaki uzmanlığıyla başarıldığına vurgu yaptı. “AK Parti öncesi dönemde Türkiye’nin dış politika anlamında sadece üç gündemi vardı: Yunanistan, Ermenistan ve Kıbrıs. Yıllarca Türkiye’nin üç tarafı denizlerle, dört tarafı düşmanla çevrili yalanıyla uyutulduk. Yunanistan baş düşmanımızdı. Ermenistan ile sürekli 1915 olaylarının yıldönümünde kriz yaşıyorduk. Kıbrıs’ın durumu en önemli gündem maddemizdi. Bizi bu üç konuyla oyalıyorlardı. Gündemimizde Afrika yoktu, Latin Amerika yoktu, Avrupa yoktu. Bugün gündemimizde tüm dünya var. Artık 2-3 gündeme takılıp kalmıyoruz,  dünyadaki tüm gündemlere bakabiliyoruz” diyen Timurtaş, “yeri gelmişken şunu da söylemek istiyorum: Bizim Mısır, İsrail ve Suriye ile sorunumuz yok; bizim Sisi, Netenyahu ve Esed ile sorunumuz var” ifadelerini kullandı." 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız