SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Onu Sevecek!'

A- A+ PAYLAŞ

ABD Kongresi’nin Türk Dostluk Grubu Başkanı Robert Wexler, Demokrat Parti Başkan Adayı Senatör Barack Obama’nın ABD Başkanı seçilmesinin Türk-Amerikan ilişkilerine "büyük yararlar" sağlayacağını söyledi. Hürriyet’e konuşan Temsilciler Meclisi üyesi Wexler, "Evet, Senatör Obama’nın ateşli bir destekçisiyim. Türk-Amerikan ilişkilerinin de ateşli bir savunucusuyum" dedi.

Wexler, Obama’nın başkan seçilmesi halinde, Türkiye ile ABD arasındaki ilişkilerin gelişeceğini, ancak bunun "saygılı bir biçimde görüş ayrılıklarının olmayacağı anlamına da gelmediğini" belirtti ve şöyle devam etti:

"Obama’nın uygulayacağı dış politika, Avrupa, Türkiye ve Ortadoğu’da memnunlukla karşılanacaktır. Obama’nın başkanlık döneminde, ABD’nin dünyadaki algılanması pozitif olacaktır ve Türkiye buna bir istisna olmaz. Buna inanıyorum ve güveniyorum. Biraz sabırlı olalım. Türk-Amerikan ilişkileri Obama’nın başkanlığında büyük yararlar sağlayacaktır." Wexler, AKP’ye karşı açılan kapatma davasının "Türkiye’nin bir iç meselesi" olduğunu belirterek, "Bu olayın önemini biliyorum, anlıyorum. Ancak, ABD bu gibi konularda taraf olmaz, ben de taraf olmam" dedi.

Wexler, piyasaya geçen hafta çıkan kitabında, eski ABD Savunma Bakan Yardımcısı Paul Wolfowitz’in, Irak savaşı öncesinde ve Türkiye’den kuzey cephesinin açaılması için Ankara’ya ültimatom verdiğini yazmıştı.

Turkish Americans for Obama

Obama’nın Virginia Fairfax’taki bir okulda düzenlenen kampanya toplantısına Türk çocukları "Turkish Americans for Obama" yazılı tişörtlerle katıldı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız