SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Özgür Bir Ülkedir"

0
Güncellendi - 2017-04-12 17:15:01
A- A+ PAYLAŞ

Yeşilyurt Belediyesi tarafından Sabancı Kültür Merkezinde düzenlenen “Yeni Sistem Yeni Türkiye” konulu konferansa katılan Gazeteci-Yazar Melih Altınok ile Araştırmacı Gazeteci Süleyman Özışık, 16 Nisan Referandumu öncesinde yaşanan süreç, Dünya, Türkiye ve Ortadoğu’daki siyasi gelişmeler üzerine farklı analiz ve tespitlerini vatandaşlarla paylaştılar.

BAŞKAN POLAT, “TÜRKİYE KENDİ KARARLARINI UYGULAYAN, ÖZGÜR BİR ÜLKEDİR”

15 Temmuz Milli İrade Direnişini anlatan sinevizyon gösteriminden sonra konferansın açılış konuşmasını yapan Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Yeni Türkiye süreciyle ilgili değerli düşüncelerini bizimle paylaşan gazetecilerimize, salonu dolduran Yeni Türkiye sevdalısı kardeşlerime teşekkür ederim” diye konuştu.

15 Temmuz Darbe kalkışmasında milletin çok büyük destan yazdığını sözlerine ekleyen Başkan Polat, “ Etnik kökeni ne olursa olsun bu vatan topraklarında yaşayan herkes 15 Temmuz’da büyük bir direniş sergiledi, milletimiz açıkçası bir devrim yaptı. Aslında 15 Temmuz’da yapılan dünya tarihindeki devrimlerinden bir tanesidir, Amerikan, Fransız devrimleri gibi görebiliriz, milletin ayaklanmasıdır. Ancak darbeyi yapan alçakları, hainleri ve o alçaklığa karşı direnen bu necip milleti unutturmayacağız, unutulmasına müsaade etmeyeceğiz. Rabbim tüm şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize acil şifalar nasip etsin” dedi.

Başkan Polat konuşmasının sonunda, “Türkiye özgür, bağımsız, kendi kararlarını alan bir ülke olma mücadelesindedir. Ancak bunu kabullenmeyenler baş eğen, itaat eden bir ülkeye alıştıkları için bu durumu kabullenemiyorlar. Türkiye kendi çizdiği yol haritasında giden, kararlarını alıp uygulayan ve özgür bir ülke olacaktır. Buna kimse engel olamayacak. Millet ne diyorsa o olacak” diye konuştu.

 ÖZIŞIK, “15 TEMMUZ İLE 16 NİSAN’I BİRBİRİNDEN BAĞIMSIZ DEĞERLENDİREMEYİZ”

Araştırmacı Gazeteci Süleyman Özışık, 15 Temmuz şehitlerine ve gazilerine saygı ve hürmetlerini ileterek konferansa başladı.  Darbe kalkışmasının karşısında duran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Bakanlar Kurulu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, vatanperver asker ve polisler başta olmak üzere şehitleri ve gazileri unutmayacaklarını ifade eden Araştırmacı Gazeteci Süleyman Özışık,  “Allah böyle kahramanları başımızdan eksik etmesin. 16 Nisan’ı 15 Temmuz’dan bağımsız değerlendirirsek çok büyük hata yaparız. 15 Temmuz kendi içindeki kapalı kurumların, çift başlı yönetim sisteminin ülkeye verdiği zararları yakından gördük. Genelkurmay, HSYK, Yargı, Emniyet Teşkilatı gibi kurumların içinde yapılanmaya giden hainlerin Türkiye’yi nasıl ele geçireceklerini, nasıl bir yapıya dönüşebileceklerini gördük. Bu süreçte çok güçlü bir iradeye, güçlü bir lidere ihtiyacı olduğunu gösterdi. Dolayısıyla 15 Temmuz ile 16 Nisan’ı birbirinden ayırmamak lazım. 16 Nisan’da bir referanduma gidiyormuşuz gibi görülebilir fakat küresel güçlerin, küresel vampirlerin İslam Coğrafyasına ve içinde Türkiye’nin de bulunduğu bu topraklara yüzyıl önce açtıkları o kanlı parantezi kapatmak üzerine gittiğimiz bir halk oylamasıdır. 16 Nisan’da bunun sonuçlarını millet olarak çok iyi alacağımıza inanıyorum. Yeni sistemle birlikte hükümet krizleri sona erecek, bize dayatılan milletvekillerini değil, kendi istediğimiz isimleri meclise göndereceğiz. Anayasa kitapçığının fırlatılmasıyla doğan krizleri unutmadık. Süleyman Demirel, Necmettin Erbakan ile Tansu Çiller’e Hükümeti kurma görevi vermemek için partisi bile olmayan Yalım Erez’e “Gel sana hükümeti kurma görevi verelim” dedi. Süleyman Demirel askerlerle birlikte olup Necmettin Erbakan’a baskı yaparak aldıkları kararları imzalatıp istifa et dediler. Bu millet artık kendi iradesinin hâkim kılınmasını istiyor. Türkiye’de ilk kez bir Cumhurbaşkanı vesayetten yana olmayıp milli iradenin yanında oldu. 15 Temmuz’da olduğu gibi bu millet yine tankın uçağın önünde durur ve kendi haklarını savunur. Bundan geri dönüş olamaz” dedi.

 ALTINOK, “16 NİSAN’DA MİLLETİN EGEMENLİĞİ OYLANACAK”

Gazeteci-Yazar Melih Altınok ise, 16 Nisan’da milletin egemenliğinin oylanacağını söyledi.

Gazeteci Altınok, “16 Nisan, Cumhuriyeti ve ülkeyi kuran halkın iradesinin yönetime ne kadar yansıyacağını veya yansımayacağını göstergesi olacak. Son günlerde bize en fazla “16 Nisan’da hayır çıkarsa ne olur ?” diye soruluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’da “Hayır çıkarsa değişen bir şey olmaz” diyor. Toplumu ve insanları yanıltmaya çalışıyorlar. Hayır, çıkarsa ülke ve millet olarak patinaj yapmaya devam ederiz. 15 Temmuz darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından Türk halkı artık kendi egemenliğini elinde tutma iradesine sahip olduğunu gösterdi, bu açıdan bakacak olursak; geriye doğru atılacak adımlar daha büyük yıkımları peşinden getirecektir. Türkiye artık geriye doğru gidemez, gitmemelidir” dedi.

ALTINOK, “TÜRKİYE İLERLEMEYE HALİNDEYKEN GERİYE DOĞRU GİTMEMELİ”

Altınok, “ Uluslar arası Derecelendirme Kuruluşlarının ne kadar yanlı çalıştıklarını, piyasayı nasıl manipüle ettiklerini herkes biliyor, buna rağmen 2030 dünya projeksiyonu çizdiklerinde Türkiye’ye 12 veya 13.üncü ekonomisi payesi veriyorlar. Türkiye bu şekilde bir ilerlemeye içerisindeyken, kazanımlarından vazgeçemez. Dünya’nın siyasi ve üretim merkezleri artık değişmeye, yeni kutuplar oluşmaya başladı. Türkiye bu değişkenlik içerisinde ciddi şekilde yükselen aktörlerin başında geliyor. 15 Temmuz’dan başlayan milli irade yürüyüşü inşallah 16 Nisan’da taçlanacaktır. Batının paradigmaları dünyanın her yerinde artık batmıştır. Türk halkı üzerinde bu güvenin oluşması için 16 Nisan referandum sürecinde egemenliğimize sahip çıkacağız. Kendi içimizdeki sorunları bir an önce çözmemiz gerekiyor” dedi.

ALTINOK, “SURİYE VE MISIR’DAN SONRA TEK HEDEF TÜRKİYE”

Türkiye’nin iki yıldır kara kış yaşadığına dikkat çeken Altınok, “2013 yılında başlayıp 7 Haziran seçimleriyle devam eden, bugüne kadar olan süreçte Türkiye kara kış yaşamaktadır. 7 Haziran seçimleri parlamenter sistemin nasıl açmazlar doğuracağının en büyük göstergesidir. 2002 yılından beri iktidarda olan AK Parti % 41 üzerinde oy almasına rağmen öyle bir sistem oluşturulmuş ki en az oy alan partiye neredeyse iktidarı verecekler. Geçmişte partisi bile olmayanları neredeyse iktidara getireceklerdi. 7 Haziran seçimlerinden sonraki yaşanan terör olaylarını, sabotajları unutmayalım.15 Temmuz’da bu süreç doruğa çıkmıştır. Suriye ve Mısır’da yaşananlar ortada şu anda tek hedef Türkiye’dir. Suriye’de amaçlarına fiilen ulaştılar, ülkeyi mahvettiler, koskoca bir medeniyetin hali içler acısı, dünyada mülteci konumuna düştüler. Türkiye’nin hedef konumundan çıkması için kendi içindeki sorunları en kısa sürede çözüp, bölgesel politikalarda söz sahibi olması için silkelenmesi gerekiyor. İki yıldır süren kara kışın atlatması içinde 16 Nisan sürecinde halkın iktidarı yeniden eline alması lazım. Böyle olursa birçok vesayet kurumu zaten işlevini yitireceği gibi siyasette demokratikleşecek” dedi.

Konferansı takip eden vatandaşların sorularına cevap veren Gazeteci Süleyman Özışık ile Melih Altınok’a iki saate yakın süren söyleşinin bitiminde Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat tarafından teşekkür plaketi takdim edildi. Memur-Sen Malatya Şube Başkanı Kerem Yıldırım ile Yeşilyurt Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Memduh Büyükkaya ise Özışık ile Altınok’a kayısı paketi ile “eliv-vav” tablosu hediye ettiler.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız