SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Söz Verdi!'

A- A+ PAYLAŞ

KUZEY Irak’taki Dengeazad internet sitesine açıklamada bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi Sözcüsü Kawa Mahmud, Türkiye’nin merkezi Irak yönetimine, sınır bölgesini bombalamama sözü verdiğini iddia etti.

Dengeazat internet sitesinde yayınlanan açıklamasında Kawa Mahmud, Kuzey Irak'taki PKK kamplarının Türkiye tarafından bombalanmasından rahatsızlık duduklaını söyledi. Mahmud, Türkiye’nin Bağdat yönetimine Irak’ın sınır kesiminin bombalanmayacağı sözünü verdiğini iddia ettiği açılamasında şunları söyledi: “Umut ediyoruz ki Türkiye hükümeti bu sözüne bağlı kalsın. Türkiye’nin bu sözü her iki taraf arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesini sağlayacaktır. Türkiye ve Kürdistan bölgesi arasındaki sınır bölgelerindeki durumun normalleşmesi ve istikrarın gelmesi, varolan sorunların çözülmesini sağlayacaktır. Her iki tarafın birbirinin içişlerine karışmaması lazım.” Irak hükümetinin önde gelen danışmanlarından Ahmed Reşid, aynı siteye yaptığı açıklamada Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı aracılığıyla Irak hükümetine bir mektup gönderdiğini ve Irak topraklarının bombalamayacağını bildirdiğini iddia etti. Reşid, Türkiye’nin mektupta Irak topraklarına topçu saldırısı ve sınır ötesi operasyon düzenlemeyeceği sözü verdiğini öne sürerek, Türkiye’nin gönderdiği mektupta, “PKK ile yaptığımız çatışma ve savaşın cephesini değiştirmeye yönelik çaba harcayacak, bundan böyle Irak içindeki bölgeleri bombalamayacağız” dediğini iddia etti.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız