SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Türkiye Tek Başına'

A- A+ PAYLAŞ

İran Radyosu'nun iddiası: ABD teröre karşı çifte standart uyguluyor. Ankara, ABD ve Irak'la değil tek başına daha keskin PKK ile mücadele edecek

İran Radyosu, Türkiye'nin Kuzey Irak’taki Kürt gruplar ve ABD'ye dayanma yerine tek başına ve daha keskin biçimde PKK’nın terörist saldırılarına karşı harekete geçeceğini öne sürdü.

Radyoda yayınlanan yorumda PKK’nın son kanlı saldırısı ardından ABD Büyükelçiliği’nin Türkiye Dışişleri Bakanlığı’na çağrılarak Irak’taki yerel yönetimin PKK’ya karşı gerekli şekilde işbirliği yapmamasından duyduğu hoşnutsuzluğu ilettiği belirtildi. Yorumda, ABD’nin terörizm konusunda sürekli çifte standart tutum izlediği savunulurken, “ABD'nin PKK'nın terörist eylemleri karşısındaki söz ve davranışları hiçbir zaman birbirini tutmadı. Irak, Türkiye'nin en önemli ticari ortakları arasındadır. Ankara ile Washington her zaman geleneksel iki müttefiktir. Bağdat ile Washington hükümetlerinin PKK’ya karşı ihmalkarlıkları Türk kamuoyu açısından kabul edilebilir değil” denildi.

Şemdinli'deki son saldırının Ankara ile Bağdat arasında yeni gerilimlere neden olabileceği, Ankara’nın Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin ABD, Türkiye ve Irak’ın katılımıyla üçlü güvenlik komitesinin acilen toplanması yönündeki önerisini olumlu karşılamadığı belirtildi. Iraklı yetkililerin de bazı Türk yetkililerin Bağdat’ı ihmalkarlıkla suçlamasından rahatsız olduğu vurgulanırken radyoda şöyle denildi: “Görünen o ki, Ankara Hükümeti ABD ve Irak’a dayanmak yerine tek başına ve daha kesin bir şekilde PKK’nın terörist saldırıları karşısında harekete geçmek zorunda olduğu sonucuna varmıştır. Türkiye Meclisi sınır ötesi harekatla ilgili tezkereyi 1 yıl daha uzatmayı görüşecektir. Türk toplumunun Türk askerlerinin hayatlarını kaybetmelerinden derin şekilde rahatsız etmektedir. ABD gibi uluslararası terörizmle mücadele ettiklerini iddia eden ülkelerin Türkiye’ye ne düzeyde destek vermesi kamuoyu için gayet önemlidir. Zira yapılan birçok anketin sonuçları, Türkiye halkının büyük bölümünün, ABD’yi Ortadoğu bölgesinde terör örgütlerinin hamisi ve Türkiye’nin milli menfaatleri aleyhindeki asıl tehditlerden biri olarak gördüğünü göstermektedir.”

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız