SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Uçurumun Kenarından Döndü"

0
Güncellendi - 2016-08-13 19:18:44
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlette liyakatin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirterek, “Biz bundan sonraki süreçte cemaatlerin ve tarikatların bir daha devlette etkin olmamasını ve liyakatin esas alınmasını temenni ediyoruz” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya Ticaret Borsası(MTB)'nı ziyaret ederek, borsanın yeni hizmet binasının hayırlı olmasını temenni etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Malatya Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, konuşmasına 15 Temmuz darbe girişimine değinerek başladı.

"Türkiye uçurumun kenarından döndü"

Türk Milletinin darbe girişimine canı pahasına da olsa karşı çıktığını söyleyen Özbey, “Darbe girişiminin ilk dakikalarından itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği de bu darbe girişiminin karşısında olduğunu beyan eden bir açıklama yaptı. Hemen akabinde de 365 oda ve borsa Yönetim Kurulu Başkanları darbe girişiminin karşısında durduklarını belirten bir açıklama yaptı. Ülkemiz büyük bir uçurumun kenarından döndü. Bu darbe girişiminin ardından ortaya çıkan birlik ve beraberlik inşallah devam eder. Cumhuriyet Halk Partisi de bu birlik ve beraberliğin oluşmasına katkı sağladı. Ben bundan dolayı kendilerine teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

"Camiye, kışlaya, adliyeye siyaset girmesin"

CHP Milletvekili Veli Ağbaba ise, Malatya Ticaret borsasının çok önemli bir kurum olduğunu ifade ederek, “Malatya önemli bir tarım kenti, bu yüzden borsanın da önemi büyük. Malatya'nın ürettiği ürünleri dışarıya satmasında borsanın önemli bir rolü var, ben bu vesile ile Ticaret Borsası Başkanı ve üyelerine bundan sonraki dönemde başarılar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında 15 Temmuz'da yaşanan darbe girişimine de değinen Ağbaba, darbe girişiminden büyük dersler çıkarılması gerektiğinin altını çizerek, “Türkiye tarihinin en kanlı darbe girişimini püskürttü ama burada çıkarmamız gereken dersler ve geleceğe yönelik atmamız gereken adımlar var. Bunlardan birincisi; bu süreçten sonra orduya, camiye ve adliyeye siyasetin girmemesi gerektiğidir. Hatırlanacağı üzere 2010 referandumunda ‘Hayır’ oyu kullanan tek parti bizdik. Biz o zaman demokrasinin tehlike altına gireceğini söyledik ve maalesef haklı çıktık. 2010’da belli kesimler hedef gösterilerek referanduma gidildi, referandumdan sonra yargının tamamı bir grubun kontrolü altına verildi. Bu grup önce askeriyede kendi gibi düşünmeyenleri tasfiye etti ve kendi yandaşlarının önünü açtı. Biz o zaman haykırdık ama maalesef sözümüzü çok dinletemedik ve o önü açılan yandaşlar 15 Temmuz'da Türkiye'yi bombaladı. Bizim bundan ders çıkarmamız ve adımlarımızı ona göre atmamız gerekiyor” dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından devlette liyakatin öneminin bir kez daha ortaya çıktığını belirten Ağbaba, “Devlet elbette kimsenin inancına müdahale edemez ama devleti de bir grubun eline teslim etmek yıkıcı olur. Biz şimdi bu yanlıştan dönülmesini umuyoruz ve bundan sonraki süreçte cemaatlerin ve tarikatların bir daha devlette etkin olmamasını ve liyakatin esas alınmasını temenni ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından MTB Yönetim Kurulu Başkanı Gürsel Özbey, CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba’ya plaket takdim etti.

iha

ağbaba

ağbaba1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız