SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye Yarı Açık Cezaevi"

0
Güncellendi - 2015-12-28 05:44:19
A- A+ PAYLAŞ

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü ziyareti sonrası yaptığı açıklamada, “Türkiye bir yarı açık cezaevine dönüştürüldü. İnsan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi askıya alınmış gibi bir hava var. Gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez” dedi. 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, tutuklu gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül’ü Silivri Cezaevinde ziyaret etti. Yaklaşık 1.5 saat boyunca gazetecilerle görüşen Kılıçdaroğlu, daha sonra ceza evinden ayrıldı. Çıkışta basın mensuplarına açıklama yapan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: “Doğru haber yaptığı için hapse atılan iki değerli gazeteci arkadaşımızla görüştük. Daha önce bu tutuklamanın bir demokrasi ayıbı olduğunu dile getirmiştim. Demokrasiye, özgürlüklere ihtiyacımız var. Haber yaptı diye gazetecilerin tutuklanması kabul edilemez. İki arkadaşımız moral olarak çok iyi. Aslında içerideler mi dışarıdalar mı emin olun çok büyük bir farkı yok bu işin. Çünkü Türkiye bir yarı açık cezaevine dönüştürüldü. İnsan hakları ihlal ediliyor. Demokrasi askıya alınmış gibi bir hava var.” 

Partisinin grup toplantısında yaptığı çağrıyı yineleyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: “Gazeteci arkadaşlar tutuklanmasın, tutuksuz yargılansın. Kanun teklifi ile bu işi çözelim. Şu an 32 gazeteci hapiste, 21. Yüzyıl Türkiye’sinde. Türkiye bugün dünyada tutuklu gazeteciler nedeniyle gündemde oluyor. Yapılan haberlerin tamamı doğru. Dünyanın bildiği bir gerçeği gazetede manşete çektiler diye insan hapse mi atılır. Eğer bu ülkede huzur içinde yaşayacaksak, hükümetin yanlışlarını özgürce gazeteciler haber yapacaklarsa, bundan gurur duymamız gerekir. Demokrasinin gelişmiş olduğunu anlamış oluruz. Güç kendisine en azından sınırlama getirir. Hem ‘güçlü olacağım’ diyeceksin, hem insanları tutuklayacaksınız, bunun adına ileri demokrasi diyeceksin. 32 gazeteci için de bu söylediklerim geçerlidir. Bu gazetecilerin serbest bırakılmasını istiyoruz.” 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız