SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye Yeniden Tarihi Misyonuna Kavuşuyor..''

A- A+ PAYLAŞ

AKP il Başkanı İhsan Koca, hükümetin dış politikada büyük adımlar attığını savundu. Koca, Malatya gündemindeki Sağlık İşleri Bölge Müdürlüğü ve Şeker Fabrikası konularında da açıklama yaptı.

BASIN TOPLANTISI..
AKP Malatya il binasında düzenlediği basın toplantısında çeşitli konularda açıklamalarda bulunan İl Başkanı İhsan Koca, Malatya'nın son dönemde gündeminde bulunan konulara da değindi.

Sağlık Bakanlığı bünyesindeki Sağlık İşleri Bölge Müdürlüklerinden birinin Elazığ'a kurulacağı ve Malatya'nın da buraya bağlanacağı yolundaki eleştirilerle ilgili olarak Koca, "Elazığ'da kurulan bölge müdürlüğü değil il müdürlüğüdür. 13 ilde bölge müdürlüğü kurulmuştur. Bunun 16 ile çıkarılması ve Malatya'nın da bu bölgelerden biri olması için gerek milletvekillerimiz, gerekse parti teşkilatımız, Sağlık Bakanı ve bakanlık müsteşarına konuyu iletmişlerdir."dedi.

Koca, Şeker Fabrikası'nın kapatılacağı iddiaları ve eleştirilerine yanıt verirken de, "Başbakana yaptığımız ziyaret geri planda kaldı. Başka şeyler tartışılıyor. Ziyaretin amacı gölgelendi, irdelenmedi. Sayın Başbakana ve sayın Sanayi Bakanına Şeker Fabrikası konusu iletildi. Sanayi bakanının ifadesiyle, 400 dönüm alanın belediyeye devrinde sorun yok. Belediyemizin, daha fazla alanı yeşil alan olarak Malatya'ya kazandırmak için talebi var. Sanayi Bakanımız, bunun işi geciktirdiğini söyledi ve eğer çok arzu ediliyorsa, Şeker Fabrikası'nın belediyece alınmasını, burada şeker veya alkol üretimine devam edilmesini veya arazisi isteniyorsa, yine fabrikayı alarak başka alana kurup, arazinin değerlendirebileceğini ifade etti." dedi ve Şeker Fabrikası'nın kapatılmasının söz konusu olmadığını, her alternatifte fabrikanın çalıştırılmasının esas olduğunu kaydetti.

"DIŞ POLİTİKADA BÜYÜK ADIMLAR.."
Koca, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, yurt dışı gezilerine ağırlık vermesiyle, Türkiye'nin dış itibarının düzeltildiğini belirtti ve "Bildiğiniz gibi ülkemiz son yıllarda dış politikada büyük adımlar atmış, tarihi hamleler yapmıştır. AK Parti iktidarının attığı adımlarla Türkiye, dünyada yaşanan önemli gelişmeler karşısında duyarsızlaşmış ülke görüntüsünden uzaklaşmıştır. Gerek Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa Birliği ile olan ilişkilerimizde, gerekse Ortadoğu, Uzakdoğu, Asya ve Afrika'daki hamlelerimizle, Türkiye yeniden tarihi misyonuna yaraşır bir diplomatik merkez olma yoluna girmiştir. Türkiye'nin ihracat rakamları son 3 yıl içinde tam 3 katına çıkıyor ve 71 milyar dolar hedefini aşıyorsa, bu AK Parti iktidarının dünyaya açılma politikasının eseridir" dedi.

Türkiye'ye giren yabancı sermaye miktarının 3.5 milyar dolar rakamına çıktığını belirten Koca, "Tarım ürünleri ihracatımız 2004 yılında 6.4 milyar dolar rakamına ulaşıyor ve tarımda kısır döngü kırılıyorsa, bu da AK Parti iktidarının dünyaya açılma politikasının eseridir.

Başbakanımız, bugüne kadar, 60'ın üzerinde ülkeye 100'ü aşkın resmi ziyaret gerçekleştirmiştir. Bildiğiniz gibi sayın başbakanımız son olarak Amerika Birleşik Devletleri'ne gitmiştir. Hükümetimizin dış politikadaki yegane hareket noktası Türkiye Cumhuriyeti'nin ve aziz milletimizin hakları ve çıkarlarıdır. Ülkemizin ve milletimizin çıkarları ve itibarı neyi gerektiriyorsa bugüne kadar o hedefe ulaşmanın peşinde olduk, bundan sonra da aynı hedef için çalışacağız" diye konuştu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız