SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Türkiye'de 2013 Coşkusu

0
Güncellendi - 2015-12-27 16:09:00
Türkiye'de 2013 Coşkusu
A- A+ PAYLAŞ

Tüm dünyada ve Türkiye'de yeni yıl heyecanı yaşanırken 2013 coşkusu farklı manzaralara sahne oldu.

İstanbullular, 2013 yılına, Taksim Meydanı ve Nişantaşı'ndaki kutlamalarla girdi.  

Yılbaşı için özel olarak süslenen Nişantaşı ve ışıklandırılan Taksim Meydanı ile İstiklal Caddesi, akşam saatlerinden itibaren yoğunlaşmaya başladı. Saatler gece yarısına yaklaştıkça kutlamaların yapıldığı alanlar tamamen doldu.  

Vatandaşlar, İstiklal Caddesi'ndeki gösterileri izleyerek eğlenirken, çok sayıda vatandaş da yılbaşı kutlaması için eğlence mekanlarını doldurdu.  

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi kapsamında trafiğe kapatılan Taksim Meydanı'ndaki vatandaşlar, Cumhuriyet Anıtı çevresinde toplanıp, yeni yıla hep birlikte geri sayım yaparak girdi. Turistler de kutlamalara katılarak yeni yıla ''Merhaba'' dedi ve zaman zaman şarkı söyledi.  

Öte yandan, polis ekipleri değişik nedenlerden 8 kişi hakkında işlem yaptı.  

Nişantaşı'ndaki kutlama  

Yılbaşı için günler öncesinden Rus besteci Çaykovski'nin Fındıkkıran Balesi'nden esinlenerek dev kurşun askerler, oyuncak ayıcıklar, Noel Babalar ve hediye paketleri ile süslenen Nişantaşı Abdi İpekçi Caddesi de yılbaşını kutlamak isteyenlere ev sahipliği yaptı.

 Oluşturulan platformda DJ performansları sergilenirken, kutlamaya katılanlar müzik eşliğinde dans ederek, yeni yıl coşkusunu yaşadı. 

Işık ve lazer şovları düzenlenen, konfeti ve yapay kar yağdırılan Nişantaşı'nda yeni yıla girilirken havai fişek gösterisi de yapıldı.  

Dans ederek eğlenen coşkulu kalabalık, saatler 00.00'ı gösterdiğinde hep bir ağızdan 10'dan geriye sayarak, yeni yıla ''Merhaba'' dedi.  

Kutlama sırasında kalabalık nedeniyle bazı kişiler, ezilme tehlikesi atlattı.  

Güvenlik önlemleri 

İstanbulluların yılbaşını huzur içinde geçirebilmesi için 5 bin polis görev yaptı.

 Görevli 5 bin polisin yarısı Nişantaşı ve Taksim çevresinde görev alırken, polislerin 640'ı güven timlerinden oluştu. Milli Piyango satıcısı, Noel Baba, ayakkabı boyacısı, çöpçü ve simitçi kılığındaki polisler, kapkaç, taciz ve meydana gelebilecek diğer olumsuz olaylara anında müdahale etmek amacıyla sürekli çevreyi gözetledi.  

HD kalitesinde çekim yapabilen çok sayıda kamerayla Taksim Meydanı ve İstiklal Caddesi sürekli izlenerek, kameraların bağlı olduğu komuta merkezi MOBESE aracı Taksim Meydanı'nda konuşlandırıldı.  

Başkentliler Kızılay'da buluştu 

Ankara'da yeni yılı kutlamak isteyen vatandaşlar Kızılay ve çevresinde bir araya gelerek eğlendi. 

Yurtta yeni yıl coykusu

Zonguldak'ta bir kişi 11 derece deniz suyu sıcaklığı bulunan Karadeniz'e girerek yılbaşını kutlarken Denizli'de bir genç, 2012'nin son saatlerinde kız arkadaşına sürpriz evlenme evlenme teklifinde bulundu.

Bursa Uludağ, bu yıl da yılbaşı için yerli ve yabancı turistlerin en gözde mekanı olurken,  yeni yılı Uludağ'da karşılayan Rus turistler 2013'e Türkiye'den 2 saat önce ülkeleriyle birlikte girdi. 

Diyarbakır'da ise eğlence mekanlarını tercih eden vatandaşlar yeni yılı halay çekerek kutladı.

 Nevşehir Kapadokya'da ise turistler yeni yılı yer altı eğlence merkezlerinde folklor gösterileriyle karşıladı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız