SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Türkiye'de 3. Sıradayız"

A- A+ PAYLAŞ

 

Trafik Tescil Şube Müdürü Ali Aygün, e-randevu sisteminin kullanımında Malatya'nın İstanbul ve Ankara illerinin ardında 3. sırada yeraldığını bildirdi.

Aygun, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

"Günümüzde gelişen bilgisayar ve İnternet teknolojileri son dönemlerde yeni bir ivme kazanarak hızlı bir şekilde ilerleme göstermektedir. Bu teknolojiler sayesinde artık, bilgi ve hizmet üretimi ulusal ölçeklerde gerçekleşmektedir. Artık pek çok kurumda olduğu gibi Emniyet Müdürlüğümüzde teknolojiyi en üst seviyede kullanmayı kendisine ilke edinmiştir.

Kamu hizmetlerinin sunumunda karşılaşılan bürokrasi ve kırtasiyeciliğin azaltılarak vatandaşlara sunulan hizmet kalitesinin yükseltilerek polis-halk ilişkilerinin üst seviyede tutulması kapsamında, kamu yönetiminde sürdürülen yeniden yapılanma çalışmaları gittikçe önemini arttırmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda, Trafik Tescil ve Sürücü Belgesi hizmetlerinin hızlı, kaliteli, basitleştirilmiş, düşük maliyetle halkın talep ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde sunulabilmesi ile birlikte vatandaşlarımızın modern bir ortamda sıra beklemeden işlemlerini yapabilmelerini sağlamak amacıyla Emniyet Müdürlüğümüzce planlı ve sistematik araştırma ve geliştirme faaliyetleri sonucunda internet üzerinden “Araç Tescil Randevu Sistemi”, “Sürücü Belgeleri Randevu Sistemi” ve “Tercihli Plaka Tahsis Sistemi” hizmete sunulduğu Malatya Emniyet Müdürlüğünce bildirilmiştir.

Sistemin devreye girmesinden önce vatandaşlarımız sabah erken saatlerde Emniyet Müdürlüğümüz önüne gelerek sıraya girer, (fotoğraf ekte görülmektedir.) mesainin başlangıcı ile birlikte de Şube Müdürlüğümüze geldiklerinde sıramatik sisteminden sıra alır ve sonra kendilerine sıranın gelmesini beklerlerdi. Bazen bu sıra yoğun günlerde öğleden sonrasına sarkmakta ve vatandaşlarımız tüm gününün Trafik Tescil Şubesinde beklemek suretiyle geçirmekteydi.Yaşanan huzursuzlukların son bulması ve vatandaşlarımızın modern bir ortamda sıra beklemeden işlemlerini görebilecekleri bir sistemin geliştirilmesi için gerekli çalışmalara başlanmıştır. Yapılan araştırmalar sonucunda oluşturulan e-randevu sisteminin ilimizde de kullanılması düşünülmüştür. Hemen gerekli çalışmalar yapılarak sistemi devreye sokulmuştur.

Projelendirilen sisteminin devreye girmesinden sonra; vatandaşlarımızın uzun süre Trafik Tescil Şube Müdürlüğünde beklemesi, kendi iş ve gücünden geri kalması, eksik ve tamamlanmamış dosya ve dokümanlarla geldiğinde tekrar tekrar gidip gelmesi, her mevsimde mevsim koşullarına göre iş güç zaman kaybı yanında işlem takibi amacıyla hizmet birimi dışında sıraya girme, sıra oluşturma, liste yapma, gibi mevsimsel etkileşim altında kalmaları önlenmiştir. Böylece randevu saatinden 2-3 dakika önce gelmeleri şartıyla toplam maksimum 10 dakika içinde işlemlerini rahatlıkla bitirebilmektedirler. Ayrıca vatandaşlarımıza, araç tescil işlemlerini yaparken bir de internet ortamında plaka seçme hakkı verilmek suretiyle vatandaşlarımızın  memnuniyeti arttırılmaktadır.

Yapılan istatistik çalışmalar sonucunda e-randevu sisteminin kullanımında ilimizin İstanbul ve Ankara illerinin ardında 3. sırada yer aldığı, bu sistemin sisteminin sadece tüm yurtta 6 ilimizde faaliyete geçtiği düşünülürse ilimiz büyük şehirlerin ardından halkımıza verilen hizmet kalitesinde önderlik ettiği görülmektedir."

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız