SON DAKİKA
SON DEPREMLER

''Türkiye'de Bir İlk..'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da sanayiciler tarafından 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne Türkiye'de ilk defa yaptırılacak olan İş Sağlığı ve Eğitim Merkezi'nin protokolü düzenlenen törenle imzalandı.

Malatya Valilik makamımda düzenlenen İş Sağlığı Protokol İmza Törenine Vali Ulvi Saran, Sağlık İl Müdürü Hacı Bayram Zengin, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 2. Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Vahap Erdem katıldılar.

Sağlık İl Müdürü Dr.Hacı Bayram Zengin, "Sağlık hizmetlerini vatandaşlarımıza daha yakın sunmak bizim için artık bir hedef noktasına geldi. 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde bize tahsis edilen 4 bin metrekarelik alan üzerine İş Sağlığı ve Eğitim Merkezi olmak üzere birde yanına 112 acil servis istasyonu kurmayı düşündük. Sayın Valimiz ve TSO Başkanımız bize ciddi destek verdiler" dedi.

Vali Ulvi Saran'da, "Malatya'da sanayileşmede ciddi bir gelişme var. Malatya'da mevcut alanların dolması nedeniyle 3. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki çalışmalarımıza devam ediyoruz. 3. Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte orada 20 bin dönümlük bir alan doğrudan sanayi yatırımlarına tahsis edilmiş olacak. Yüzlerce yatırım var. Bütün bu gelişme o çevrede büyük bir sanayi üretimin tesislerini ortaya çıkacağını ve önemli ölçüde bir istihdam kapasitesini ortaya çıkağını gösteriyor. Orada ihtiyaç duyulacak temel
ihtiyaçlardan biriside sağlık hizmetidir. Sağlık hizmetini varlığı önem arz ediyor. 2.Organize Sanayi Bölgesi'ne kurulacak olan İş Sağlığı Merkezi, hem Malatya için hemde doğrudan doğruya Organize Sanayi Bölgesi için çok büyük bir imkan. Burada Organize Sanayi Bölgesi yönetimi olarak üzerimize düşen fedakarlığı yerine getireceğiz" ifadelerini kaydetti.

TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç'ta "Ciddi anlamda orada bizim iş kaybımız var. İnşallah Sağlık Merkezi yapıldıktan sonra buradaki iş kaybının önüne geçmiş olacağız. Ciddi anlamda bir sıkıntıyı ortadan kaldırmış olacağız. Orada yaklaşık 20 bin kişilik bir istihdam var, O bölgede bir acil servis içinde ciddi anlamda ihtiyaç vardı, onu da gidermiş olacağız. İstanbul'daki toplantıda sayın Başbakanımıza bu konuda söz vermiştik" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Saran, Erkoç, Zengin ve Erdem protokole imza koydular.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız